Seier 3-1 over Vidar

EIK vant 3-1 i treningskampen mot Vidar på B&G-banen lørdag ettermiddag. Stillingen ved pause var 2-1.

Annonse:

Det skiftet fra strålende sol til sure sluddbyger gjennom kampen, og man kan vel si at kvaliteten på selve spillet også varierte i takt med værforholdene.

Første omgang var den desidert mest innholdsrike, der EIK spilte seg fram til 4-5 klare målsjanser, mens Vidar fikk flere gode muligheter på overganger.

Det var på en slik situasjon at gjestene tok en tidlig ledelse, da Mads Gramstad avsluttet fra kloss hold etter åtte minutters spill.

Vidar hadde vært friske i åpningsminuttene, men utover i omgangen fikk EIK et solid grep om kampen rent spillemessig. Chris Thodal Sleveland sendte avgårde et hardt skudd som Vidars keeper Petter Hansgaard Vassenden slo til hjørnespark, før Heine Åsen Larsen, som bar kapteinsbindet i første omgang, fikk to gode muligheter på returer fra den unge sisteskansen.

EIK beit seg fast høyt oppe på Vidars banehalvdel og utlignet fortjent da Adrian Bergersen tuppet ballen i mål fra ti meters hold etter et innlegg fra debutant Ingvald Sandvik Halgunset. Fire minutter senere stod det 2-1, da Magnus Sandvik Høiseth gjorde forarbeidet, før Heine Åsen Larsen tverrvendte på sekstenmetersstreken og sendte et hardt skudd i mål.

I motsatt ende av banen fikk Knut-André Søyland Skjærstein testet seg med to fine redninger mot slutten av omgangen da vi ga for store rom bakover.

Pause: 2-1

Etter en innholdsrik første omgang, skiftet EIK ti spillere i pausen. Selv om vi fortsatte å ha et solid grep på kampen spillemessig, klarte vi bare unntaksvis å true Vidar skikkelig i kampens siste 45 minutter.

Vår tredje scoring kom rundt kvarteret før slutt da prøvespiller Filston Mawana avsluttet fra spiss vinkel. Den svenske kantspilleren spilte ungdomsfotball i tyske Hoffenheim, og har senere vært innom en rekke større klubber i vårt naboland. Han har også spilt over 20 U-landskamper for Sverige, og skal være her i Egersund en uke til på prøvespill.

Aleksander Nygård Kjellmann burde lagt på til 4-1 minuttet etter Mawanas scoring, men igjen var Vidar-keeper Vassenden med på notene og reddet flott. Han reddet utvilsomt rødtrøyene fra et større nederlag.

Som nevnt skiftet vi nesten hele laget i pausen, og til tross for at ikke alt fungerte helt optimalt, var hovedtrener Kjell André Thu fornøyd med det som ble en god gjennomkjøring. Se video-intervju:

KAMPFAKTA:

EIK - Vidar 3-1 (2-1)

Treningskamp, B&G-banen

Rundt 170 tilskuere

Dommer: Kjell Høien, Eiger FK

Scoringene: 0-1 Mads Gramstad (8), 1-1 Adrian Bergersen (26), 2-1 Heine Åsen Larsen (30), 3-1 Filston Mawana (77)