Sterk seier i generalprøven

EIK gjorde en megt god figur i generalprøven før seriestarten neste mandag, og vant 1-0 mot FK Haugesund.

Annonse:
Meget god kamp fra kaptein Bjørn Mæland og resten av "tigrene". (foto: Ørjan Nodland)

Bjørn Mæland, som var kaptein for anledningen, var godt fornøyd med det laget viste en drøy uke før seriestarten:

- Vi leverte en solid generalprøve i dag. Jeg føler vi gikk ut og tok styringen i kampen fra start av, og at vi lyktes med det vi har øvd på, samtidig som vi også skapte en del store målsjanser. Vi fikk flere gode brudd på dem når vi presset høyt, og jeg følte også at vi var komfortable i de periodene der vi lå lavere i presset.  Da var vi flinke til å stenge rom og klarte å  gjøre det vanskelig for dem. Alt i alt føler jeg at vi vant fortjent, og nå gleder vi oss veldig til seriestart!

Sett med mediaøyne var det heller ingen ting å si på at vi vant kampen. Banespillet var nokså jevnt fordelt, men vi hadde de fleste sjansene, etter at Haugesund hadde fått en tidlig mulighet etter et hjørnespark, der heading en gikk rett på Knut-André Søyland Skjærstein.

Den første bra EIK-muligheten kom etter tolv minutters spill, da hjemmelagets unge keeper Einar Bøe Fauskanger så vidt fikk en hånd på Ingvald Sandvik Halgunsets skudd fra rundt 20 meters hold.

To minutter senere headet Haugesunds Anders Block Bærtelsen over fra god posisjon, før en meget livlig og god Jørgen Voilås fikk et skudd blokkert da han forsøkte å dra seg innover i banen og avslutte.

I en spillemessig jevn første omgang, fikk Robert Williams gult kort da han stanset en kontring, før Andreas Helmersen nok burde gitt oss ledelsen på en heading, etter fint forarbeid fra Williams på vår venstrekant.

Noen minutter før pause kjørte Jørgen Voilås karusell med hjemmelagets forsvarere, men vinkelen ble for spiss til å avslutte selv. Det gjorde derimot Jo Stornes Stålesen, men skuddet gikk langt til side for mål. Justin Salmon avsluttet omgangen med å sende et skudd høyt over mål fra bra posisjon like utenfor sekstenmeteren.

Hjemmelaget testet vår keeper rundt ti minutter ut i andre omgang, men et hardt skudd fra spiss vinkel gikk rett på Søyland Skjærstein.

Andreas Helmersen rager høyest i feltet og setter inn kampens eneste scoring. (Foto: Ørjan Nodland)

Minuttet senere tok vi ledelsen på et fint angrep som startet helt bakfra, og som ble avsluttet med at Andreas Helmersen raget høyest på det presise innlegget fra Jo Stornes Stålesen.

Det neste kvarteret havnet vi litt bakpå mot et hjemmelag som satte opp tempo og intensitet. Anders Klemensson hadde kommet inn i målet, og fikk reddet et skudd  fra Sander Håvik Innvær, før Henrik Elvevold fikk blokkert på femmeteren da en avslutning hadde retning mot mål.

Midt i hjemmelagets beste periode burde nok Jørgen Voilås doblet ledelsen vår, da han kom alene med keeper Fauskanger, men FKH-keeperen reddet glimrende.

FKH fikk en god mulighet etter at vi tapte ballen i ubalanse høyt oppe på banen, men vi fikk en tå på ballen i siste øyeblikk da hjemmelaget så ut til å kontre inn utligningen. Martin Alvsaker hadde også en stor sjanse for Haugesund da han chippet ballen til side for mål fra fem meters hold.

Da kampen dro seg mot slutten, klarte vi å etablere spill lenger oppe på banen igjen, og Chris Thodal Sleveland hadde noen bra forsøk fra distanse. Men Haugesund kunne likevel utlignet to ganger på overtid. Først da Anders Klemensson reddet et skudd fra Jong-min Seo, og deretter da Madiodio Dia headet over etter det påfølgende hjørnesparket.

Men totalt sett en svært godt gjennomført generalprøve. Nå må vi bare produsere minst like bra mot Sandnes Ulf om åtte dager, så kan det bli en hyggelig debut i OBOS-ligaen!

Frisk kamp fra Jørgen Voilås, som her kjemper om ballen like før vi tok ledelsen. (foto: Ørjan Nodland)