Sjansesløseri og tap mot Kongsvinger

Alle med EIK-briller på vil sverge på at dommeren burde dømt frispark i forkant av Kongsvingers vinnermål. Men kampen sett under ett taper vi 1-0 fordi vi brenner en haug med store målsjanser.

Annonse:

Vi åpnet bra de første ti minuttene, men Kongsvinger lå solid i ramma og slapp lite til foran tidligere EIK-keeper Anders Klemensson, som var tilbake på Husabø en måned etter at han signerte for gjestene.

Kongsvinger kom bra med etter hvert, og fikk to-tre brukbare sjanser midtveis i omgangen da bare oppofrende blokkeringer fra våre forsvarsspillere hindret store målsjanser.

Ellers var første omgang veldig sjansefattig, og hadde et typisk "0-0-preg".

Kampen tok egentlig ikke fyr før etter et kvarters spill av andre omgang.

Først fikk Joacim Holtan gult kort for å ha kakket til Fredrik Holmé i ankelen. Minuttet etter var Holmé meget heldig som slapp unna med gult kort da han rev ned Holtan som siste mann. Muligens vurderte dommeren at det var for langt unna mål til at det var en klar målsjanse, men protestene fra både spillere og publikum var ikke til å ta feil av.

Jack Lahne kan ikke tro at fargen på kortet bare er gult!

Tre minutter senere var det bare en lang tå fra Holmé som hindret Jack Lahne fri bane til mål (øverste bildet). Det endte opp i et hjørnespark der Kongsvingers Per Håkan Nilsson reddet på målstreken.

Vi var inne i vår beste periode i kampen, og trykket Kongsvinger kraftig tilbake i en timinuttersperiode. Jack Lahne feide et innlegg fra Ådne Midtskogen høyt over mål, mens gjestenes forsvar så vidt fikk blokkert et godt innlegg fra Keivan Ghaedamini. Jørgen Voilås sin heading blir stoppet av Anders Klemensson, mens samme mann leverer et flott innlegg der Sivert Strangstad ikke fikk kraft på avslutningen.

Så, helt mot spillets gang, får Kongsvinger litt rom. Tord Salte og Adem Güven havner i en tett duell foran mål. Kongsvingers rutinerte måltyv gir Salte en liten dytt, og vipper ballen i mål over Sander Lønning. Dommeren står noen få meter fra. Dere får gjøre dere opp en mening når dere ser videoen lenger nede på denne siden.

Vi mistet litt momentum etter kalddusjen. Flere av gjestenes spillere så ut som de var truffet av prosjektiler og gikk ned for telling. Det kalles rutine, men på fotballens origianlspråk heter det "gamemanship".

En av våre store sjanser som ender opp i redning på strek.

Helt mot slutten får vi tre-fire store sjanser, men klarer heller ikke nå å sette ballen i nota. Justin Salmon tverrvender fint og sender et lurt skudd like utenfor vinkelen, mens Jørgen Voilås header like utenfor. Samme mann skyter i nettveggen, mens harde skudd fra Chris Sleveland og Jack Lahne går utenfor. En forsvarer setter også ballen i egen tverrligger etter et hjørnespark.

Det var rett og slett ikke "okka dag" i B&G-Parken. Vi gjør det meste riktig bortsett fra å score mål. Men en liten mager trøst er at de andre resultatene gikk vår vei, og at vi dermed beholder fjerdeplassen på tabellen.

Neste kamp er mandag om to uker, når vi møter opprykksklare Vålerenga på Intility Arena. Med samme guts som vi viste etter pause i dag, kan det bli en interessant opplevelse!

Jørgen Voilås ble kåret til dagens EIK-spiller, men heller ikke han klarte å finne veien til KIL-målet.