Sterkt poeng på Gjemselund

EIK rystet hjemmelaget og ledet både 1-0 og 3-1. Dessverre utliknet Kongsvinger til slutt.

Annonse:

Kongsvinger tok initiativet de første minuttene, men EIK stod av presset og fikk mer ball ut over første omgang. Rett før halvtimen tok vi også ledelsen, da Andreas Helmersen flikket Heine Åsen Larsen gjennom. Han dro seg forbi siste forsvarer og avsluttet iskaldt mellom beina på keeper.

Utliknet like før pause

Vår keeper, Knut André Skjærstein, ble en sentral mann og gjorde flere store redninger i løpet av kampen. Men da et innlegg på bakre stolpe først gikk til Daniel Lysgård, som spilte Vegard Leikvoll Moberg på åpent mål, kunne han ikke hindre baklengsmål.

– Man ønsker jo å ta alt av sjanser, men jeg redder noen hundreprosenter og får generelt mye å gjøre og plukker ned en del innlegg. Jeg gir meg selv godkjent i dag, sier EIKs keeper.

74a92807-8695-450b-bcf0-102601423e21.jfif

Hjemmelaget fikk første sjanse etter pause, da Nilsson chippet ballen over mål. Men i stedet tok EIK ledelsen på ny. Magnus Sandvik Høiseth kriget ballen til seg og la lavt inn foran mål. Der ventet Andreas Helmersen, som bredsidet ballen i mål. Kort tid etter ledermålet måtte Henrik Falchener ut med krampe. Det ledet til at Madiodio Dia kom inn til sin EIK-debut.

Økte ledelsen

Etter 67 minutter var det Robert Williams' tur til å servere. Han tok seg helt til dødlinja og fant Heine Åsen Larsen, som satte sitt andre for kampen.

Kongsvinger kom tilbake, og reduserte ved innbytter Adem Güven etter 74 minutter. Vi fikk en stor sjanse til å øke ledelsen i sluttminuttene ved Justin Salmon, men ballen gikk utenfor. Det ble lagt til sju minutter, som gjorde at det fortsatt var en del tid igjen. Det utnyttet hjemmelaget. Et innkast på høyresiden ledet til et en pasning ut mot venstre, der Joel Nilsson satte inn 3-3-målet.

Litt skuffet

Knut André Skjærstein reddet EIK flere ganger i løpet av kampen, inkludert en enorm redning etter 85 minutter på stillingen 2-3. Han var fornøyd med mye, men syns naturlig nok det var skuffende å miste seieren på overtid.

– Jeg kjenner meg litt ambivalent til 3-3. I en annen kamp kunne vi gjerne tapt 6-2 med den sjansefordelingen, men vi gir bort en tomålsledelse som er synd, sier Knut.

Etter utlikningen var det fortsatt en del tid igjen av kampen. Han er fornøyd med hvordan laget håndterte trykket.

– Da de utlignet var det fortsatt fem minutter igjen. Vi må være litt fornøyde med at vi red av presset, sier Knut André Skjærstein.

Kampfakta

Kongsvinger - EIK 3-3 (1-1)
Gjemselund stadion, 1637 tilskuere
Dommer: Steinar Hauge
Mål: 0-1 (27) Heine Åsen Larsen, 1-1 (45) Vegard Leikvoll Moberg, 1-2 (53 Andreas Helmersen, 1-3 (67) Heine Åsen Larsen, 2-3 (74) Adem Güven, 3-3 (90) Joel Nilsson.