Storfornøyd tomålsscorer

Justin Salmon ble tomålsscorer mot Aalesund. Svensken var naturligvis storfornøyd etter kampen. Det samme gjaldt Kjell André Thu. (Foto: Ørjan Nodland)

Annonse:

– Det kjennes kjempebra. Vi fikk en tøff start med 1-0 imot. Det er en tøff kamp med mye dueller og lite finspill. Det ble en voksen kamp som trenerne pleier å si. Vi forsøkte å spille bakfra å bygge angrep. Men i slike kamper må vi tilpasse oss litt. De hadde mye energi. Vi fant en fin balanse mellom å trøkke til i duellene og spille vårt spill. Vi gjør tre flotte spillemål syns jeg. Vi måtte kjempe, men beholdt EIK-stilen vår, sier Salmon.

Utliknet

Aalesund ga gass fra start og EIK fikk testet seg uten ball. Etter at hjemmelaget tok ledelsen var det viktig å slå tilbake. Justin utliknet til 1-1 med kort tid igjen til pause. 

– Jeg fikk ballen feilvendt og fikk slått den ut til Jo. Innlegget hans var ganske hardt og jeg fikk den fint inn på én berøring. 

Overrasket seg selv

Etter pause ble det litt mindre finspill. Men EIK forsvarte seg godt. Justin var frampå etter et drøyt kvarter spill av andre omgang og sendte EIK i ledelsen. 

– På det andre målet fikk jeg den fint fra Tadesse, som kom seg til linja og la ballen ut. Jeg var faktisk litt sjokkert selv over å se den gå inn. 

En god start på høstsesongen

Han har vært litt inn og ut av laget etter at han kom til EIK fra svensk fotball. I sommer scoret han i treningskampen mot Sandnes Ulf. Nå har han startet de to siste seriekampene. Scoringene betyr mye for ham. Samtidig skryter han av måten laget håndterte kampen.

– Det er viktig for meg selv. Jeg kom til Egersund sent i oppkjøringen. Lagkameratene lå to måneder foran meg i forberedelsene. Det handler om å bite tennene sammen å ta sjansen. 

Stolt Thu

– Det er sterkt å vinne her på bortebane. Aalesund mobiliserte voldsomt i forkant. Man merket det i hele byen. Det var 5.500 tilskuere her og det er ikke mange kamper i år det vil være sånn, sier Kjell André Thu etter kampen.

Han gleder seg spesielt over at laget er seg selv, både mot Aalesund og forrige kamp mot Bryne, til tross for at viktige spillere har forsvunnet. Det er fortsatt veldig mye kvalitet i EIK-laget.

– Det er viktig for oss. Resultatene er selvfølgelig veldig viktige, det er det vi lever av. Men i et langsiktig perspektiv er det viktig å tenke utvikling og ikke la oss påvirke for mye av resultatet. 

Gøy å være festbrems?

– Ja det er deilig, smiler Thu

 

Annonse fra Obos-ligaen: