Storseier på Sørlandet

EIK reiste seg etter tapet i forrige helg og slo tilbake med scoringsfest mot Start.

Annonse:

Hjemmelaget tok riktignok initiativet fra avspark og var det førende laget det første kvarteret. Med det rakk de ta ledelsen etter ni minutter da Alagie Sanyang utnyttet en tabbe i EIKs bakre rekker. Etter scoringen satt presset bedre og EIK fikk lengre strekk med ballen i laget.

– Vi sliter i starten og brukte litt tid på å komme i gang. Vi slet litt med intensitet og presspillet. Når vi lykkes, ser vi igjen ting vi har jobbet med. Vi har jobbet med å heve presset, stresse motstander, slik at vi ikke ligger å tar imot, sier Kjell André Thu.

Delaktig Sleveland

For det ble veldig mye bedre ganske raskt. Etter halvspilt førsteomgang serverte Chris Sleveland en strålende pasning til Adrian Bergersen, som tok med seg ballen langs høyrekanten. Han kom seg inn i 16-meteren og ble lagt i bakken. Tore Hansen dømte korrekt straffespark, som Andreas Helmersen satte sikkert i mål.

Ti minutter før pause raget Bjørn Mæland over alle i feltet etter hjørnespark fra Chris Sleveland. EIKs midtstopper dunket ballen i mål med hodet. Få minutter etter var Sleveland igjen delaktig da EIK vant ballen på Starts halvdel. Chris hadde med seg tre spillere, og valgte en pasning til Adrian Bergersen. Sistnevnte avsluttet, men keeper ga retur. Den satte Andreas Helmersen i åpent mål.

– Selv om vi gikk inn til pause med 3-1, var vi ikke helt fornøyd. Vi bestemte oss for å stå i det, bare trøkke til og klare å holde høyt nok tempo i alt vi gjør så lenge som mulig, sier Thu.

Aktive innbyttere

Etter pause var Start frampå med et par avslutninger tidlig, men EIK slapp ikke til stort flere sjanser enn dette. I stedet økte ledelsen etter at timen var spilt. Heine Åsen Larsen satte et innlegg fra høyre i tverrligger, men returen gikk til Magnus Sandvik Høiseth, som la på til 4-1. 5-1 kom etter forarbeid fra innbytter Elvelvold, som la lavt inn fra høyre. Der kom en annen innbytter, Jørgen Voilås, som plasserte ballen vakkert i venstre kryss.

En tredje innbytter, Tord Johnsen Salte, satte inn sitt første EIK-mål med et pent skudd fra 20 meter som ble plassert helt nede i høyre hjørne. På overtid satte Jørgen Voilås sitt andre for dagen, som gjorde at sluttresultatet ble hele 7-1.

Spillerne har tatt tak

Det snur fort i fotball. Forrige helg reiste EIK fra Bryne med 2-5-tap. En uke senere vinner de med seks mål i Kristiansand. Det sier litt om hvordan både sesongoppkjøring kan være, men også noe om OBOS-ligaen, sier Thu

– De kaller det vel “Kokos-ligaen”. Det er ikke tvil om at vi fikk kjenne sist helg at det ikke bare er å tråkke på ballen og spille sexy fotball. Jeg syns spillerne har tatt veldig tak den siste uka og svarer bra i dag. Tapet mot Bryne var nok en vekker. En annen ting som er bra, er hvordan vi framstår på dødballer. Det kan bli ekstremt viktig, sier Kjell André Thu.

Start - EIK 1–7 (1–3)
Treningskamp

Sparebanken Sør Arena, Start
Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Målene: 1–0 Alagie Sanyang (9), 1-1 Andreas Helmersen, straffe (23), 1-2 Bjørn Mæland (35), 1-3 Helmersen (37), 1-4 Magnus Sandvik Høiseth (59), 1-5 Voilås (75), 1-6 Tord Johnsen Salte (81), 1-7 Voilås (90)