Surt tap mot Raufoss

Etter 23 måneder uten tap på hjemmebane, gikk vi poengløse av banen da Raufoss vant 2-1 i B&G Parken lørdag ettermiddag.

Annonse:

En energiløs og tam første omgang fra vår side dannet på mange måter grunnlaget for tapet. Raufoss fikk et ledermål midtveis i omgangen da Erlend Hustad fikk tatt ned et framspill før han fintet bort Henrik Falchener og satte ballen forbi Knut Søyland.

Raufoss la seg svært lavt og kompakt på banen, og vi fikk sjelden nok tempo på ballen til å skape farligheter foran deres meget gode keeper Ole Kristian Lauvli. Nærmest var Chris Sleveland med et hardt skudd som Lauvli slo til hjørnespark.

I andre omgang satte vi mer fart på ballen, og fikk etter hvert et voldsomt trykk på Raufossmålet. Sleveland, Tadesse, Helmersen og Høiseth hadde alle gode forsøk som Lauvli klarte å parere, før Heine Åsen Larsen utlignet da han stusset et hjørnespark i lengste hjørne da halve omgangen var spilt.

Publikum ventet nå at EIK skulle fortsette hardkjøret, men opphentingen må ha kostet mye krefter. I hvert fall kom Raufoss bedre med det siste kvarteret, og ti minutter før slutt satte Andreas Østerud inn totningenes vinnermål på et brassespark, der vi ble for sløve i presset.

Helt på slutten fikk vi en rekke dødballer, og Heine Åsen Larsen fikk en heading reddet på streken. Men dette var ikke vår dag. En god keeper, et effektivt og disiplinert bortelag og litt for lite guts før pause ble vår bane når vi tapte vår første kamp i årets OBOS-liga.

Vi spiller ny hjemmekamp allerede på onsdag når Åsane kommer på besøk til B&G Parken.

KAMPFAKTA:

EIK - Raufoss 1-2 (0-1)

B&G Parken, 903  tilskuere
Dommer: Stian Røvig Sletner (Rustad Abildsø SK)

Gule kort EIK: Midtskogen

Mål: 0-1 Erlend Hustad (21), 1-1 Heine Åsen Larsen (66), 1-2 Andreas Østerud (83)

EIKs lag: (4-3-3)

Søyland - Ghebreyohannes, Midtskogen, Falchener, Eggen - Salmon, Sleveland, Tadesse - Elvevold, Helmersen, Michalsen

Benyttede innbyttere: Larsen, Stålesen, Høiseth, Halgunset