Tap i hovedstaden

Vi hang med i 70 minutter og gjorde et realt forsøkt borte mot serielederen. Men mot slutten av kampen ble det tøft mot Vålerenga.

Annonse:

Hjemmelaget kom til de to første avslutningene, men i åpningsminuttene fikk også Jack Lahne vist fram farten sin og skaffet et hjørnespark vi ikke klarte utnytte.

Corner ble mål

Nærmere kom vi derimot like før kvarteret var spilt. Ådne Midtskogen møtte corneren fra Chris Sleveland ved første stolpe og headet knallhardt i tverrligger. I stedet tok hjemmelaget ledelsen, fra hjørnespark, etter 19 minutter. En stuss ved første stolpe ble styrt i mål på bakre.

Ådne Midtskogen forsvarte seg bra. Han var også nære med headingen sin i tverrligger.

Etter ledermålet ble det et lengre strekk uten de store sjansene og mer balltrilling fra begge lag. EIK holdt ballen fint i laget og slapp ikke til så mye, men kom heller til en stor sjanse ved Sivert Strangstad etter at Vålerengas keeper glapp et innlegg. Sivert fikk dessverre ikke ordentlig treff på ballen.

Fullt med første timen

Vålerenga på sin side kom til en svær sjanse etter 35 minutter. Et innlegg fra høyre ble satt knallhardt på mål, men Lønning stod riktig plassert og gjorde en god redning. Til tross for 0-1 til pause var det mye positivt etter første omgang.

Andre omgang kom også fint i gang. Jørgen Galta slo et farlig innlegg fra høyre som Holtan nesten nådde fram på. EIK hadde ballen mye og unngikk dermed det store presset mot det første kvarteret.

Henrik Falchener stopper Jones El-Abdellaoui

Nære for Chris

Jack Lahne skaffet frispark på 16-meterstreken og Chris Sleveland kom svært nær med sitt harde skuddforsøk som ble reddet av keeper.

Det var tidvis en tålmodighetsprøve for begge lag i andre omgang og midtveis ut i omgangen stod kampen virkelig og vippet. Lagene ventet på åpninger eller feil hos motstanderen. Og det ble Vålerenga som fikk det som de ville da vi ga bort ballen ved egen 16-meter og Henrik Bjørdal satte inn 2-0 etter 70 minutter.

Vi hang med til Vålerenga økte ledelsen i det 70. minutt.

Tungt mot slutten - ett lyspunkt

Etter 78 minutter var det svært gledelig å se Adrian Bergersen tilbake etter langvarig skadeopphold. Dessverre økte gjestene til 3-0 med drøyt ti minutter igjen. Fem minutter før slutt økte hjemmelaget til 4-0 etter en feil i bakre rekker.