Tap mot Viking etter dårlig første omgang

Det ble tap 3-0 i mandagens treningskamp mot Viking på SR-Bank Arena i Stavanger. Stillingen ved pause var 2-0 til Viking.

Annonse:

- Dette EIK-laget lukter ikke første divisjon, slo kommentator Kjetil Flygind fast noen minutter før pause på SR-Bank Arena.

Det hadde han aldeles rett i, for det vi leverte i første omgang var fullstendig tannløst, både med og uten ball. Så ærlige og direkte må man få lov å være, selv på klubbens egen nettside. Vi forventer rett og slett mye mer av et lag som skal spille på nest øverste nivå. Særlig når Viking starter med et lag der kun fire mann fikk starte kamper i Eliteserien i fjor.

Dårlig start

Hjemmelaget kunne hatt to scoringer før det stod fire minutter på kampuret. Begge ganger etter at keeper Knut-André Søyland Skjærstein hadde rotet med ballen. Men til tross for at vi havnet fullstendig på defensiven fra avspark, gikk det 13 minutter før vi kom under. Søyland-Skjærstein så ut til å ha Simen Kvia Eikeskogs langskudd under kontroll, men fomlet ballen over målstreken.

Vi hang egentlig ikke med i det hele tatt gjennom store deler av første omgangen, ga alt for mye rom til hjemmelaget mellom vårt forsvar og midtbaneledd, og ble løpende imellom når ballsikre Viking-spillere nærmest lekte seg. Vetle Auklend satte et frispark fra 20 meters hold i stolpen, før Jesper Fiksdal enkelt kunne sette inn 2-0 da ti minutter gjenstod av omgangen, i en situasjon der vi var 6 mot 3 utespillere.

Heldige som ikke lå under med mer

Framover på banen hadde vi en fin mulighet etter 18 minutters spill da Jo Stornes Stålesen og Adrian Bergersen kombinerte fint på høyresiden, mens Stornes Stålesen igjen var arkitekten da Ingvald Halgunset avsluttet over mål like før pause.

Men i sum var vi vel faktisk heldige at vi bare lå under med to mål da dommer Ola Kellerhals blåste for halvtid.

Mye bedre etter pause

Andre omgang ble en mye bedre opplevelse, sett med EIK-øyne. Chris Thodal Sleveland kom inn i "sekser-rollen" og tok tak over midtbanen, noe som gjorde at resten av laget også hevet seg betraktelig.

Vi burde redusert da Andreas Helmersen headet rett på keeper Østbø seks minutter inn i omgangen, etter et fint innlegg fra Fanuel Ghebreyohannes. Magnus Sandvik Høiseth fikk også en fin mulighet da han snappet ballen midtveis på Vikings banehalvdel, men driblet seg bort før han kom til avslutning.

Sløste med sjansene

Etter en times spill blokkerte Andreas Helmersen et utspill fra keeper Østbø, men ble løpt opp før han fikk avsluttet. Få minutter senere lobbet Jørgen Voilås hårfint over tverrliggeren etter at Henrik Falchener hadde vunnet ballen mens hjemmelaget var i ubalanse.

Magnus Sandvik Høiseth sendte et volleyskudd en halvmeter utenfor, men da Viking kom på sin første ordentlige mulighet etter sidebytte var de mer effektive. En fin opprulling endte hos Kristoffer Løkberg, som sendte et skudd i vinkelen via Søyland-Skjærsteins hansker.

Dermed ble det tremålstap i Stavanger, i en kamp som bør være en lærepenge om at vi må skru opp både konsentrasjon, tempo og innsats dersom vi skal kunne hevde oss i første divisjon.

Drar til Tyrkia på fredag

Nå skal vi trene godt på eget kunstgress resten av uka, før spillere og trenere setter kursen mot Tyrkia på fredag. Der venter en tøff treningsuke, men også to kamper mot motstandere fra Kirgisistan.