Tap på Bryne

Etter en fin seier mot Sandnes Ulf forrige helg, ble det sesongens første tap da Bryne vant 5-2 i finværet på Jæren lørdag ettermiddag.

Annonse:

Vi havnet egentlig på bakfoten allerede fra kampstart, og et aggressivt og velspillende Bryne-lag viste oss hvor lista vil ligge dersom vi skal hevde oss i OBOS-ligaen.

Vanskelige arbeidsforhold for Andreas Helmersen. Her med Sondre Norheim i ryggen.

Etter et par halvfarlige sjanser, tok jærbuene ledelsen da åtte minutter var spilt. Et langt innkast ble stusset videre til en umarkert Andreas Dybevik, som bredsidet ballen forbi Knut André Skjærstein.

Vi yppet oss litt framover på banen utover i omgangen, men hadde for det meste nok med å forsvare oss. Dybevik satte inn 2-0 for Bryne fem minutter før pause, da et frispark fra rundt tjue meters hold forandret retning da den traff Henrik Falchener.

Minuttet før pause satte Chris Thodal Sleveland inn en tøff tackling på Christian Landu Landu. I bruduljene som oppstod i etterkant fikk Sleveland marsjordre, etter å ha dyttet en av hjemmelagets spillere.

Utgangspunktet for andre omgang var med andre ord vanskelig, men vi burde redusert da Ådne Midtskogen fikk litt for lite klem på avslutningen sin fra fem meters hold, akkurat nok til at Igor Spiridonov fikk avverget.

Etter en times spill fikk Bryne straffe da Magnus Sandvik Høiseth mistet ballen og hjemmelagets Lars Erik Sødal ble klippet ned innenfor sekstenmeteren. Brynes kaptein Robert Undheim scoret sikkert. Ti minutter senere fikk vi nok et unødvendig baklengsmål da Søyland Skjærstein sendt ballen rett i beina på Sigurd Grønli, som bare kunne bredside ballen inn et tomt hjørne.

Ådne Midtskogen setter inn EIKs første mål og reduserer til 1-4

Våre gutter skal ha ros for å reise seg litt det siste kvarteret. Ådne Midtskogen styrte ballen i mål fra kloss hold etter et frispark fra Adrian Bergersen, før Bergersen satte inn 2-4 på straffespark, etter at han selv var blitt felt.

Adrian Bergersen setter inn 2-4 på straffespark

Helt mot slutten satte Sigurd Grønli inn 5-2 til hjemmelaget, i en kamp som på mange måter ble en realitetsorientering for våre gutter. I perioder spilte vi for naivt, tapte alt av dueller og brukte altfor lang tid med ballen. Det er mye å rette på i ukene framover, men på samme måte som det ikke ble delt ut poeng etter seieren mot Ulf forrige helg, så tapte vi heller ingen poeng i dag på Jæren.

Dommer: Karoline Marie Jenssen, Furuflaten IL

Målene: 1–0 Andreas Dybevik (8), 2–0 Dybevik (40), 3–0 Robert Undheim (54, straffe), 4–0 Sigurd Grønli (68), 4–1 Ådne Midtskogen (80), 4–2 Adrian Bergersen (84), 5–2 Grønli (89)