Tapte 2-0 for Ranheim

På vår 105-årsdag som klubb ble det en heller frustrerende ettermiddag i B&G Parken for de 6-700 tilskuerne, da Ranheim tok alle tre poengene med seg hjem til Trøndelag.

Annonse:

Gjestene scoret på en kontring tidlig i kampen, og siden ble det å jage kampen for "okka gutta". Det gjorde vi for såvidt bra før pause, der vi hadde en veldig god periode midtveis i omgangen.

Trener Kjell Andre Thu valgte å gå ut i en 3-5-2-formasjon, og særlig vår høyreside med Jo Stålesen, Magnus Høiseth og Justin Salmon fant bra rom å boltre seg i offensivt. Vi kom til mange innlegg fra den siden, men de ble stort sett slått for langt til ingenmannsland i bakre del av sekstenmeteren.

Justin Salmon fikk en fin mulighet etter at Robert Williams hadde fosset opp på venstrekanten, men svenskens skudd gikk rett på keeper Simen Nilsen. Jack Lahne skjøt høyt over fra god posisjon, mens et hardt skudd fra Chris Sleveland gikk like over tverrliggeren.

Vår aller beste mulighet før pause kom da Ingvald Halgunset avsluttet rett på keeper Nilsen etter flott kombinasjonsspill på vår høyre kant.

Mot slutten av omgangen måtte Sander Lønning i aksjon to ganger. Først med en parade da Ranheim kontret, og siden da han slo et hardt skudd fra Phillip Slørdahl til hjørnespark.

Seks minutter etter sidebytte sendte Chris Sleveland i vei en kanon som keeper Nilsen så vidt fikk slått over til corner, mens Magnus Høiseth gikk for skudd da han hadde flere pasningsalternativer inne i feltet minuttet etter. Vi ble også muligens snytt for straffespark da Jack Lahne ble dyttet i ryggen på vei gjennom forsvaret.

Dette minnet veldig om straffespark, når Jack Lahne går i bakken i duell med to forsvarere.

Vi hadde mye ball i begynnelsen av andre omgang, men etter litt over en times spill kom Ranheim på en farlig visitt. Ballen ble først klarert av Ådne Midtskogen, men på returen viste Mikael Tørset Johnsen hvor enkelt det kan gjøres, ved å bredside ballen kontrollert inn i Sander Lønnings venstre hjørne.

Resten av kampen la Ranheim seg lavt og forsøkte å dra ned tempoet når de kunne. Vi kom til en del brukbare halvsjanser, men manglet totalt kvalitet i avslutningene. Vi tapte vel også alt som var av luftdueller i feltet på alle dødballene vi hadde.

Både Joacim Holtan og Magnus Høiseth blåste ballen langt over mål fra gode posisjoner, før innbytterne Jørgen Voilås og debutant Jørgen Galta begge kom inn med ny energi, uten at de heller klarte å levere god nok presisjon til at det ble virkelig farlig.

To avslutninger like utenfor mål fra Jørgen Voilås på overtid oppsummerte kvelden. Innsatsen og viljen var der, men kvaliteten i siste tredjedel av banen var rett og slett fraværende i dag.

Frisk debut fra Jørgen Galta, men det var for mye forlangt at unggutten skulle klare å snu kampen for oss etter at han kom inn som innbytter da rundt 20 minutter gjenstod.