Tar ferie på andreplass

EIK tok en ny, sterk seier med 3-0 mot Mjøndalen. Dermed ble den svært sterke vårsesongen avsluttet på andreplass.

Annonse:

Vi fikk en pangstart på kampen, med første mål etter knapt to minutter. Chris Thodal Sleveland snappet ballen ved egen 16 meter. Mjøndalen stod høyt med laget og Andreas Helmersen startet å løpe i bakrom. I mottaket fikk han ballen forbi siste forsvarer, og satte avgårde mot mål. Trønderen hadde en hel banehalvdel å forsere med to forsvarere i hælene. Likevel beholdt han roen da han nærmet seg keeper og rundet elegant Thomas Kinn, før han satte ballen i det åpne målet foran bortefeltet.

Helmersen rundet keeper og satte inn 1-0

Flere skuddforsøk

Helmersen fikk en god sjanse bare noen få minutter etter, men denne avslutningen gikk over mål etter et innlegg fra høyre. Til tross for at Mjøndalen lå under, var det vi som hadde ballen mest og kom i tillegg til flere avslutninger ut over omgangen. Horenus Tadesses skudd endte med en retur som keeper fanget like foran Andreas Helmersen.

Ut med skade

Stian Michalsen kom også til et godt skudd med venstrebeinet som keeper bokset unna. Dessverre måtte venstrevingen vår ut fem minutter senere. Han hinket av banen etter en takling midt på banen. Stian ble erstattet av Magnus Sandvik Høiseth.

Andreas Helmersen var førstemann til å avslutte også etter pause. Etter et langt EIK-angrep mottok han ballen inne i 16-meteren og hadde nok satt ballen i mål om den ikke ble blokkert i siste liten. Hjemmelaget forsøkte seg like etter med et skudd Skjærstein hadde full kontroll på.

Doblet ledelsen

Henrik Elvevold skjøt like over venstre kryss i neste angrep. Kort tid etter var han involvert igjen. Heine Åsen Larsen satte opp Elvevold ute til høyre, som dro seg inn mot mål og driblet seg forbi første forsvarer. Innlegget ble styrt i mål av en Mjøndalen-spiller ved første stolpe, som satte keeper ut av spill.

Etter et par bytter kom vi til noen fine overgangsmuligheter. Samtidig fortsatte vi å holde på ballen og lage sjanser mot etablert forsvar. Etter 72 minutter førte fine kombinasjoner til at Tadesse fant Helmersen like utenfor 16-meteren. Med sitt gode venstrebein smalt han ballen i høyre hjørne. Keeper fikk en hånd på den, men klarte ikke hindre Helmersen i å score sitt andre for dagen.

En fantastisk vårsesong

Dahlby var nær ved å øke ledelsen ytterligere etter flott forarbeid av Williams og Tadesse, men en god redning hindret scoring. Hjemmelaget forsøkte seg et par ganger det siste kvarteret, men Skjærstein reddet det som kom og var i tillegg solid i feltarbeidet gjennom hele kampen.

Seieren betyr at vi passerte Kongsvinger og tar ferie på andreplass etter en fantastisk vårsesong i OBOS-ligaen med 26 poeng etter 14 kamper. Nå tar både spillere, støtteapparat og administrasjonen ferie, før de samles igjen om to uker.