Tilbake på treningsfeltet

For en gangs skyld flott sommervær da A-laget trente i B&G Parken middagstider tirsdag.

Annonse:

Mens gårsdagens trening (første etter ferien) var av det nokså lette laget, var dagens trening preget av høyt tempo, med fokus på hurtig angrepsspill og en lengre sekvens med dueller en mot en. Ingvald Sandvik Halgunset var en av dem som merket kjøret, men smilte litt da han leverte dommen over treningen på vei til garderoben: - Skikkelig hardt, var suldølens korte kommentar.

To ute med skade

Hele troppen var med for fullt på dagens trening, med unntak av Adrian Bergersen og Stian Michalsen. Adrian håpet å kunne begynne å løpe lett mot slutten av uka, etter å ha vært langtidsskadet, mens Stian fortsatt ikke er helt sikker på hvor alvorlig skaden han fikk mot Mjøndalen er. Stian venter på svar på en røntgen-scan i løpet av dagen.

2024 trening juli - mæland tadesse.jpg
Bjørn Mæland tilbake i trening. Her i duell med Horenus Tadesse.

Derimot var både Bjørn Mæland og Tord Salte tilbake på banen. De to hadde satt seg ned i gresset sammen med Magnus Sandvik Høiseth og Kristian Kjeverud Eggen da vi tok en prat med dem etter dagens trening.

Tord og Bjørn tilbake

Tord Salte har ikke spilt en kamp siden han fikk noen minutter på banen i siste oppkjøringskamp mot FK Haugesund. Jærbuen erkjenner at han fortsatt har en vei å gå for å bli kampklar igjen etter sin akillesoperasjon: - Per nå er jeg absolutt ikke matchfit. Jeg hadde første økta i går og har nok et stykke igjen. Men skaden kjennes i hvert fall grei ut, og nå handler det om å trene godt og komme på nivå med resten av gruppa rent fysisk. Foreløpig går det for seint i vendingene til at jeg kan kjempe om en plass på laget, ler han. Med fortsatt glimt i øyet legger han til at slik det har gått i vår, er det vel ikke behov for verken han eller Bjørn Mæland, før han føyer til at det har vært kjedelig å gå skadet, men likevel veldig gøy å se laget gjøre det så godt.

2024 trening juli - salte høiseth.jpg
Tord Salte innrømmer at han har et stykke å gå for å komme i skikkelig kampform. Her kommer han for seint til å stoppe Magnus Sandvik Høiseths avslutning.

Bjørn Mæland ble skadet i leggen i årets første seriekamp mot Sandnes Ulf, og i likhet med Tord er det først nå han kan delta på treningene igjen: - Jeg føler det ligger bra an med tanke på at skaden og beinet har grodd slik det skal. Så jeg er good-to-go på fotballfronten. Nå handler det om å bygge opp fysisk form og fotballbevegelsene, trene godt sammen med laget og komme ordenlig i form, sier vår solide midtstopper.

Godt å være tilbake i trening

Magnus Sandvik Høiseth forteller om et fint sommeravbrekk, men at det var godt å være tilbake i trening: - Det har vært en veldig artig vårsesong, der vi har sjokkert ganske mange. Nå har vi satt oss selv i en posisjon der vi ligger godt an før resten av sesongen, og jeg håper vi kan fortsette å være på den bølgen vi har vært på, fortsette å plukke poeng og underholde.

2024 trening juli - helmersen eggen.jpg
Kristian Kjeverud Eggen i aksjon under tirsdagens trening i B&G Parken.

Det er Kristian Kjeverud Eggen enig i. Også han forteller om en fin sommer, der han har vært en tur utenlands, samt slappet av sammen med familie og venner hjemme i Elverum: - Jeg tenker at det fortsatt først og fremst handler om å plukke nok poeng til å sikre plassen. Men slik vi ligger an har vi selvfølgelig ambisjoner om å se høyere på tabellen og forsøke å fortsette den fine trenden vi har vært i. Det er jeg sikker på at alle er giret på. Kristian trekker fram scoringen mot Fløy i cupen, samt den vanvittige opphentingen mot Stabæk på Nadderud som sine personlige høydepunkt fra vårsesongen.

2024 sandnes ulf borte henrik elvevold 2-1.jpg
Nytt møte med Sandnes Ulf førstkommende lørdag. Her fra seriepremieren på ØsterHus Arena: Henrik Elvevold header inn vårt andre mål.

Møter Sandnes Ulf på lørdag

A-laget skal spille treningskamp mot Sandnes Ulf i B&G Parken førstkommende lørdag. (avspark klokka 13:00 - gratis adgang), før alvoret starter igjen med hjemmekamp mot Bryne den påfølgende lørdagen 20. juli. Sitteplassbillettene til dette lokaloppgjøret begynner å bli utsolgt. For å sikre seg plass, bør en forhåndskjøpe billetter.

Billetter til EIK - Bryne kjøpes her.

 

Denne uka har vi for øvrig besøk av en dansk forsvarsspiller og amerikansk keeper, som vil trene med laget og muligens også forsøke seg i treningskampen mot Sandnes Ulf.
 

Annonse fra Obos-ligaen: