Tre poeng og tabelltopp

EIK var heldige som bare lå under med ett mål til pause. Men i andre omgang snudde kampen totalt.

Annonse:

Tre scoringer etter pause snudde 0-1 til 3-1-seier borte mot Ranheim. Dermed er vi fortsatt ubeseiret i OBOS-ligaen.

EIK måtte klare seg uten Chris Thodal Sleveland, som ble syk dagen før avreise. Dermed var det Stian Rokås Michalsen som bar kapteinsbindet mot Ranheim. Det ble en dårlig start og vi kom bakpå fra start, og ble advart allerede etter ni minutter. Først ga vi ballen vekk på egen halvdel, og en kommunikasjonsfeil i bakre rekker førte til at en Ranheim-spiller rundet keeper. Skjærstein hentet seg godt inn og fikk reddet til hjørnespark.

Ranheim i ledelsen

Men minuttet seinere kom Ranheim rundt på høyresiden. Innlegget som kom, ble lagt langs bakken, til John Hou Sæter som bredsidet inn ledermålet.

Etter et kvarters tid endte ballen i stolpen etter hjørnespark. To minutter seinere kom EIK til sin første sjanse, da Michalsen skjøt i nettveggen etter innlegg fra Jo Stålesen.

Flere stolpeskudd

Vi slet i det oppbyggende spillet og fikk flere brudd imot. Ranheim brøt høyt i banen og kom til avslutning fra skrått hold, som gikk via et EIK-bein og i stolpen. Etter halvtimen kom Heine Åsen Larsen til en halvsjanse fra 16 meter, men skuddet gikk utenfor.

Ranheim skjøt i stolpen for tredje gang mot slutten av omgangen. I tillegg hadde Skjærstein en svært god redning som ble fulgt opp med en viktig blokkering fra Jo Stornes Stålesen.

– Det var tamt fra start. De dominerte og vi hang etter. Vi klarte å jobbe oss litt inn i det før pause og til andre omgang prøvde vi å nullstille oss, sier EIKs kaptein, Stian Michalsen.

Tent fra start

EIK gikk rett i angrep etter hvilen. Halgunset løsnet skudd etter 47 minutter fra langt hold, og keeper reddet greit. Henrik Falchener var også frampå etter et hjørnespark, og spillemessig var det stor bedring fra det som ble levert før pause.

– Vi ønsket å revansjere den dårlige førsteomgangen. Fokuset var på å gjøre grunnjobben, som å ta duellene og vise mer energi, sier Michalsen. Og det lyktes EIK virkelig med.

Tre bytter

Magnus Dahlby kom inn etter 63 minutter, sammen med Justin Salmon og Oskar Opsahl. Allerede etter et minutt på banen, fikk Dahlby en stor sjanse. Avslutningen endte dessverre over mål fra kort hold. Men bare et par minutter etter, lå ballen i nettet. Stålesen la inn fra høyre. Halgunset headet ned til Åsen Larsen som skjøt i stolpen, men Dahlby var først på returen og utliknet. Dermed satte Dahlby sitt trede for sesongen. Alle som innbytter.

Scoret mot gamleklubben

Jo Stornes Stålesen ble flyttet over på venstre da Oskar Opsahl måtte forlate banen med skade. Stålesen slo en strålende pasning langs sidelinja, som Halgunset tok med seg framover. Deretter la han tidlig inn foran mål. Andreas Helmersen lå helt alene i feltet, og satte ballen sikkert mot sin tidligere klubb.

Punkterte kampen

Etter 79 minutter var Helmersen igjen involvert. Ranheim mistet ballen på egen halvdel, og Helmersen førte opp mot hjemmelagets 16-meter. Han hadde alternativ til høyre og venstre, men valgte en stikker mellom Ranheims stoppere. Ingvald Halgunset kom dermed alene med keeper, og chippet elegant inn EIKs tredje mål for dagen.

Dermed kunne de rundt 60 EIK-supporterne juble på bortefeltet. Laget er ubeseiret i årets sesong, og topper OBOS-ligaen. Førstkommende torsdag, på fotballens nssjonaldag 16. mai, venter Start på bortebane.

Målscorerne: Andreas Helmersen, Magnus Lankhof Dahlby og Ingvald Halgunset. Foto: Sander Sivertsen

KAMPFAKTA:

Ranheim – EIK 1–3 (1–0)

Extra Arena, OBOS-ligaen
1214 tilskuere

Dommer: Stian Røvig Sletner (Rustad Abildsø Sportsklubb)

Målene: 1–0 John Hou Sæter (10), 1–1 Magnus Lankhof Dahlby (67), 1–2 Andreas Helmersen (71), 1–3 Ingvald Halgunset (78)

Gule kort: Henrik Falchener, EIK, Eirik Tønne og Mikael Tørset Johnsen, Ranheim

EIKs lag: (4-3-3):
Knut André Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Henrik Falchener, Robert Williams (Oskar Opsahl, 63, Kristian Kjeverud Eggen, 70) – Heine Åsen Larsen, Horenus Tadesse Justin Salmon, 62), Ingvald Halgunset – Magnus Sandvik Høiseth (Magnus Lankhof Dahlby, 63), Andreas Helmersen, Stian Rokås Michalsen (Jørgen Voilås, 87)