Uavgjort i Sogndal

Det endte uavgjort 2-2 mellom Sogndal og EIK på Fosshaugane. Stillingen ved pause var 0-0.

Annonse:
Bilder: Ørjan Nodland

Første omgang ble nokså sjansefattig, og var preget av at Sogndal i lange perioder la seg nokså lavt, mens vi fikk spille mye ball i bakre rekker.

Tidlig i kampen fikk vi en scoring annullert da dommeren mente at Horenus Tadesse var vel røff i duellen inne i feltet etter et hjørnespark. Vi fikk også en stor mulighet til å ta ledelsen da vi kontret, men Magnus Lankhof Dahlbys framspill ble akkurat for upresist til at Andreas Helmersen nådde fram til ballen.

I motsatt ende kom Sogndal til et par brukbare avslutninger fra distanse, mens vi nok følte vi ble snytt for straffe ti minutter før pause. Keeper Lars Jendal dyttet en av våre spillere over ende, men fikk selv frispark.

Andre omgang ble langt mer livlig. Vi havnet under på en fullstendig unødvendig baklengs da Knut Søyland Skjærstein sendte en pasning rett i beina på Oliver Hinsta, som bukket og takket.

Noen minutter senere kunne Sogndal doblet ledelsen, men Søyland Skjærstein gjorde opp for tabben ved baklengsmålet da han reddet fint, mens returen fra Edmund Baidoo gikk utenfor.

Vi utlignet etter 63 minutters spill etter et frispark som ble slått inn i feltet av Stian Michalsen. Horenus Tadesse headet ballen i bakken, men Andreas Helmersen klarte å sende den videre med et hodestøt som først ble klarert etter at ballen hadde passert mållinja. (bildet over)

Fire minutter senere gikk vi opp i 2-1. Heine Åsen Larsen, som hadde kommet inn som innbytter noen minutter tidligere, fikk to sjanser, og klarte å plassere det andre forsøket i keeper Jendals venstre hjørne.

Muligens ble vi litt passive og for opptatt med å forsvare ledelsen. I hvert fall klarte Sogndal å komme tilbake etter et fint angrep som endte med at Ådne Midtskogens klareringsforsøk uforskyldt gikk i eget mål etter at Baidoo hadde vippet ballen over Søyland Skjærstein.

På slutten av kampen hadde vi to gode skuddforsøk fra Heine Åsen Larsen og Magnus Sandvik Høiseth, mens Søyland Skjærstein reddet fint da Baidoo avsluttet en kontring for hjemmelaget.

Uavgjort var nok et rimelig riktig resultat ut fra spill og sjanser.

KAMPFAKTA:

Sogndal - EIK 2-2 (0-0)
Fosshaugane Campus, rundt 650 tilskuere (som var til stede)

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal
Mål: 1–0 Oliver Hintsa (50), 1–1 Andreas Helmersen (63), 1–2 Heine Åsen Larsen (66), 2–2 Ådne Midtskogen (selvmål, 79)

Gult kort EIK: Jo Stornes Stålesen

EIKs lag: (3-4-3): Knut André Søyland Skjærstein – Madiodio Dia (Heine Åsen Larsen 54), Ådne Midtskogen, Henrik Falchener – Jo Stornes Stålesen, Chris Thodal Sleveland, Horenus Taddese, Robert Williams – Magnus Lankhof Dahlby (Magnus Høiseth 78), Andreas Helmersen, Stian Rokås Michalsen