Uavgjort mot Vålerenga

Det ble uavgjort 1-1 mot Vålerenga i B&G Parken søndag ettermiddag.

Annonse:

Vi så litt preget ut i åpningsminuttene, og VIF startet kampen klart best. Mees Rijks og Henrik Bjørdal var farlig framme for gjestene før vi fikk en stor mulighet til å ta ledelsen etter et kvarters spill. Robert Williams og Stian Rokås Michalsen leverte strålende forarbeid på venstrekanten, før Andreas Helmersen fintet seg fri og avsluttet fra 7-8 meters hold. Men dessverre gikk skuddet like til side for vinkelen, noe vår toppscorer sikkert vil ergre seg grønn over når han legger seg i kveld.

Etter at åpningsnervene hadde lagt seg, leverte vi en svært god og disiplinert første omgang i sterk motvind. Men på overtid ble vi straffet da Vålerenga brøt ballen på egen banehalvdel og kontret. Vegard Eggen Hedenstad leverte et perfekt innlegg på bakre hjørnet av femmeteren der Jones El-Abdellaoui  klinket til med høyrefoten på hel volley og sendte gjestene til garderoben med ledelse 1-0.

Vi åpnet andre omgang med aggressivt press og bra spill, og VIF ble veldig presset bakover de første ti minuttene. Senere jevnet spillet seg ut, men vi så farlige ut. Stian Rokås Michalsen headet like til side for buret etter et hjørnespark, mens Chris Thodal Sleveland sendte avgårde to bra langskudd.

Stian Rokås Michalsen setter inn EIKs utligning. Foto: Odd Magnar Tjensvoll

Men midtveis i omgangen klarte ikke VIF-forsvaret stå i mot presset lenger. Horenus Tadesse vant ballen fra Henrik Bjørndal og fikk pirket ballen videre til Helmersen som så Stian Rokås Michalsen i bedre posisjon. "Tasta" klinket til fra 15 meters hold, uten sjanse for VIFs keeper Magnus Sjøeng.

Mot slutten av kampen satt vi med en følelse at ingen av lagene var helt fornøyde med ett poeng. Knut André Søyland Skjærstein måtte ut i full strekk ved et par anledninger for å stoppe skuddforsøk fra VIF, mens Sjøeng leverte en klasseredning da han fikk slått Henrik Elvevolds skudd til hjørnespark.

Totalt sett var det trolig nokså riktig ut fra spill og sjanser at toppkampen endte uavgjort.