Vi møter FK Haugesund i generalprøven

Søndag spiller vårt A-lag sin siste treningskamp før alvoret starter mot Sandnes Ulf andre påskedag. Motstander er FK Haugesund i Karmøy Storhall.

Annonse:

Kampen blir vår niende treningskamp siden vi startet opp borte mot Varhaug i slutten av januar. De åtte foregående kampene har gitt oss seks seire og to tap. Og det er vel liten tvil om at søndagens motstander blir vår tøffeste i denne sesongoppkjøringen. Det er noe vår hovedtrener Kjell Andé Thu er enig i:

- Det blir veldig spennende å møte topp motstand på søndag. FK Haugesund har også sin generalprøve før deres seriestart, og de kommer nok til å forsøke å makse utbyttet av kampen. Så det blir en veldig fin test for oss, der vi vil få kjenne på et ordentlig godt nivå.

Når det gjelder vår egen innsats i treningskampene, har Thu dette å si:

- Det har jo variert litt, men det visste vi for såvidt at det ville gjøre i og med at vi har møtt mange gode motstandere. Men jeg kjenner meg ganske trygg på at vi har gjennomført en god pre-season når det gjelder opplegget vårt, og jeg tror vi skal være så klare som vi kan nå når alvoret begynner.

2024 thu og eide observerer trening.jpg
Trenerne Kjell Andé Thu og Endre Eide mener at vi nå er bra rustet til å starte alvoret.

Hva tenker du blir de største forskjellene mellom det vi opplevde i Postnordligaen i fjor og det som møter oss i årets OBOS-liga?

- Det spilles mer voksen fotball i OBOS-ligaen. Det er mer fysisk, mer trøkk og høyere intensitet. Da tenker jeg ikke bare på store sterke spillere som kriger, men også at beina flyttes mye kjappere. Vi møter rett og slett bedre fotballspillere over hele linja, og ser at lagene bygger tropper og henter spillere på et helt annet nivå enn i Postnordligaen. Så det er ingen tvil om at vi skal få teste oss ordentlig, men samtidig er jeg ganske trygg på at vi har et såpass bra lag selv at vi skal bite godt fra oss.

Som trener har du vel ikke lov å se lenger fram enn neste kamp, men hva tenker du blir de største høydepunktene utover våren nå?

- Først og fremst gleder jeg meg veldig til serieåpningen mot Sandnes Ulf. Jeg er glad for at vi fikk en slik kamp i første runde, med et lokaloppgjør som blir en pangstart både for oss og dem. Så er det selvsagt umulig å komme utenom at vi skal møte klubber som Vålerenga, Stabæk og Aalesund. Det blir ordentlig moro!

Så tror jeg også at kampen i Kristiansand mot Start 16. mai vil bli en kjempekul opplevelse med full fyr i teltet. Og selvsagt blir kampen mot Bryne også spesiell. Det er ingen tvil om at vi har mange kule kamper å se fram mot, og vi gleder oss veldig!

2024 trening kjell andre thu 01.jpg
Godt humør hos trener Thu på lørdagens trening.

Også generalprøve for Haugesund

Men før vi tar fatt på seriespill, skal vi altså i aksjon mot eliteseriemotstand i form av FK Haugesund. "Måkene" har gjennomført en helt grei pre-season, men fikk sitt første tap (0-2) sist søndag mot Viking i Stavanger. Tidligere i vinter har Haugesund vunnet over tre OBOS-ligalag, nemlig Åsane, Sandnes Ulf og Bryne. De har også slått svenske BK Häcken med 4-2 og nabo Vard med 3-2, mens det har blitt uavgjort mot Hamkam og Vancouver fra Canada. Kampen mot EIK blir deres siste test før de serieåpner borte mot Odd første påskedag.

Mange forsterkninger

Haugesund, som endte på 12. plass i fjorårets Eliteserie, har i vinter forsterket seg over hele fjøla.  Den islandske midtstopperen Hlynur Freyr Karlsson har kommet fra Valur Reykjavik. På midtbanen har klubben hentet inn en rekke spennende navn. Emir Derviskadic hadde en veldig god sesong for Start i fjor, mens Morten Konradsen håper på mer spilletid i FKH etter overgangen fra Bodø/Glimt. Anton Logi Lúdvíksson er klubbens andre islandske nyervervelse. Han kom fra Breiðablik og debuterte nylig på Islands A-landslag. Den 21 år gamle koreaneren Seo Jong-min har kommet fra tyske Dynamo Dresden, mens 19 år gamle Ismaël Seone fra Burkina-Faso kan bli en spennende tilvekst for FKHs angrep.

Haugesund fikk en dårlig nyhet i uka som gikk da det ble konstatert at keeper Amund Wichne hadde røket korsbåndet under treningsleir i Spania. Derfor hentet klubben inn rutinerte Aslak Falck på fredag. Han vil trolig debutere mot EIK.

Ellers fortelles det fra Haugesund at hele 13 mann er utilgjengelige til morgendagens kamp, grunnet skader eller landslagssamlinger. Men med en bred tropp, vil eliteserielaget utvilsomt stille med en sterk startellever som vil gi oss en tøff test, slik intensjonen er.

Sju år siden forrige møte med FKH

Vi har ikke møtt FK Haugesund siden vi knepent ble slått ut av cupen i 2017, med tap 1-2 etter ekstraomganger. Vi møtte også FK Haugesund i cupens tredje runde i 2012, men fikk da skikkelig på pukkelen, og tapte hele 8-2 på Haugesund stadion. I serien møtte vi den i 2005, da vi spilte uavgjort 2-2 på Husabø, mens vi tapte bortekampen med 2-0. De to lagene har aldri møtt hverandre i treningskamper før.

2024 trening elvevold 01.jpg
Henrik Elvevold og resten av gjengen gleder seg til å møte Haugesund søndag ettermiddag. Her fra lørdagens trening.

Noen skadefravær også hos oss.

Magnus Sandvik Høiseths har slitt med en strekkskade siden treningsleiren i Tyrkia. Den trønderske kantspilleren blir derfor spart i søndagens kamp. Magnus Lankhof Dahlby har også slitt med en skade i låret, mens Adrian Bergersen også stod over lørdagens trening. Det samme gjorde Stian Rokås Michalsen, grunnet sykdom.

På fredag skrev Oskar Opsahl under på en lånekontrakt med EIK fram til sommeren, mens Justin Salmon fortsatt prøvespiller for oss. Begge er med i troppen til søndagens kamp. Det er også Horenus Tadesse, som skrev under kontrakt med EIK etter trening lørdag.

trening mars 2024 tadesse.jpg
Horenus Tadesse er siste tilvekst i EIKs spillerstall. Han kommer fra spill i Sandnes Ulf.

 

Vi drar med mediateam til Karmøy, og skal oppdatere med tekst og bilder fra kampen.

Annonse fra Obos-ligaen: