Ojan Bijan gir seg etter 6 år i EIK

EIK fotball kan i dag informere om at hovedtrener Ojan Bijan har besluttet å gi seg etter 6 år i klubben. 

Hovedtrener Ojan Bijan vil fullføre treningene til A-laget i november, og vil fortsette i jobben frem til nyttår.

Ojan kom til klubben foran 2017-sesongen som assistenttrener, og var i tillegg trener for klubbens rekruttlag. Der endte sesongen med opprykk til 3. divisjon. Sommeren etter overtok han som hovedtrener da Olafur Ørn Bjarnasson måtte gi seg som trener. Når Bijan overtok lå laget på nest siste plass, mens vi ved sesongslutt endte på en sterk fjerdeplass.

Ojan Bijan i sin første sesong som assistentrener under Ólafur Örn Bjarnason

I jubileumssesongen i 2019 ledet han laget til en fjerdeplass. Det som de fleste kanskje husker best fra denne sesongen er kampene mot den gamle storheten Fredrikstad som endte 1-1  på Fredrikstad stadion, og seier 1-0 på Husabø etter scoring av Markus Naglestad.

Han fortsatte også å lede laget i den spesielle «corona-sesongen». I 2020 endte det opp med en enkel serie med sluttspill der laget endte på en tredjeplass bak Asker og Bryne.

I fjor ledet Ojan Bijan laget til det beste poengsnittet under hans ledelse, og mistet opprykket på målstreken. Laget endte dermed på en tredjeplass med 48 poeng.

Foran årets sesong ble 16 nye spillere hentet inn, og Bijan måtte sette sammen ett helt nytt lag. Det klarte han på en meget god måte, og klarte å avslutte med en solid tredjeplass. Han har dermed ledet laget til topp 4 hvert år som trener.

Ojan Bijan takker for seg til klubben, byen og samarbeidspartnere her:

Dette var en tøff beslutning å ta. Det var i EIK jeg ble satset på, og det var i EIK jeg fikk muligheten til å bli trener på fulltid. Personlig er jeg stolt over de stegene vi har tatt rent sportslig, og blitt et sterkt fotballag som de fleste gruer seg til å møte, vi har levert fotball av høy kvalitet til tider og hatt mange solide opplevelser.

Nå føler jeg tiden er inne for å slippe til nye krefter og nye tanker i EIK. Jeg vil med det takke for tilliten styret, ledelsen, trenerteamene, spillerne, byen og fansen har gitt meg alle disse årene. Det er en tung men riktig avgjørelse og timingen er rett. Jeg kommer alltid til å heie på Egersund by, EIK, og alle de gode mennskene jeg har blitt kjent med!

Ønsker med dette klubben masse lykke til videre og kommer til å følge tett med, takk for meg !

 

EIK Fotball vil takke Ojan Bijan for innsatsen, og alt han har gjort for klubben i disse 6 årene. Vi har hatt mange fantastiske øyeblikk sammen, og vi vil alltid være takknemlige for måten Ojan har bidratt til å sette Egersund på fotballkartet nasjonalt. Mange spillere har tatt store steg under Ojans ledelse, og det har vært mye underholdende fotball på Husabø mot motstandere vi før bare hørte om på Sportsrevyen.

6 år i samme klubb er i dag en sjeldenhet på dette nivået. Når Ojan nå velger å gi seg, vil dette likevel åpne nye dører og gi nye muligheter. Klubben vil bruke tiden som kommer til å stake ut en retning som forhåpentligvis sikrer kontinuitet og fortsatt fotballglede for mange. Vi vil komme tilbake med nyheter rundt trenervalg så snart det foreligger.

 

Opp te Husabø!

 

Share