Ojan Bijan: – Vi gleder oss enormt!

Ojan Bijan var svært fornøyd med starten på høst-sesongen.

I morgen braker sesongen løs for A-lagets del, med treningskamp mot Vard hjemme i Idrettsparken. Vi har tatt en prat med hovedtrener Ojan Bijan, og spurt ham ut om hvordan magefølelsen hans er når vi endelig skal i gang med kamper.

En lang og omstendelig oppkjøringsprosess: Hvordan ser ting ut i troppen?
– Vi står med en ganske frisk og rask tropp. Jefferson de Souza er den som har vært ute med skader lengst nå i vår, men han jobber knallhardt for å nå seriestart. Stian Sleveland har også pådratt seg en muskelskade som det kan ta litt tid å lege. Ellers har vi litt utfordringer med at begge keeperne sliter med småskader. Det er grunnen til at vi har hentet inn Jorge Viera fra Mjøndalen.

Har det vært vanskelig å motivere spillerne, all den tid det lenge var så usikkert når vi skulle få komme i gang med kamper?
– Det er klart det til tider kunne gå litt på motivasjonen løs for både den ene og andre i og med at vi ikke fikk noen konkrete svar fra myndighetene. Da var jobben til oss i trenerteamet å bryte ting opp, gjøre andre ting på trening og drive litt med «peptalks» for å holde gnisten oppe. Når det er sagt, så har vi en spillergruppe som har opptrådt veldig profesjonelt ut fra de utfordringene som har vært. De har vist gode holdninger, og alle som en tenkt at vi skal jobbe mot et felles mål, å bli best mulig som lag. De har kort og godt vært fantastiske. Nå når vi har sluppet til på gresset på hovedbanen, har det absolutt virket som en ekstra motivasjonsfaktor for mange. Og jeg må berømme banemester Kay Urdal, som sørger for at vi har fantastiske treningsforhold.

Mange nye navn i A-gruppa. Har du fått en tropp du er tilfreds med?
– Jeg føler at vi har rekruttert spesifikt, og fått inn spillere som vil passe inn i både klubben, i spillergruppa, og med måten vi ønsker å spille på. Det kan vel innrømmes at vi ikke alltid har vært like strukturerte i måten vi har hentet inn spillere på. Av og til har det vært lett å bli blendet av «et navn». Men jeg føler at EIK som klubb har en ganske sterk posisjon i markedet, og at det er litt status å komme hit. Særlig regionalt i Sør-Rogaland merker jeg at vi er en attraktiv klubb for unge spillere med ambisjoner. Nå har vi fått en tropp der rundt en tredjedel av spillerne er lokale fra Dalane, mens en annen tredjedel er fra regionen og de siste fra resten av Norge og utlandet. Jeg føler absolutt at vi har fått bygget en slagkraftig tropp, men det er jo et problem at vi ikke har fått forsøkt oss i treningskamper ennå. Vi mangler liksom referansepunkter, og derfor er det litt vanskelig å bedømme hvor gode vi er for øyeblikket. Det er en måned til seriestart, og den tiden har vi tenkt å benytte godt og effektivt.

En hektisk sesong, med tett kampprogram. Hvordan ser du på det?
– Nå skal vi ut i fire treningskamper på elleve dager, så da får vi en pekepinn på hvordan vi vil håndtere et tett program. Blant annet skal vi spille fem kamper på femten dager i månedsskiftet juni/juli. Det må nødvendigvis bli en del rullering på spillerne, og det blir mange som får forholdsvis mye spilletid. Nå mot Vard i morgen, så starter vi med en sterk startellever. Vi har lyst å vinne denne kampen for å komme godt i gang, og å gjøre det godt i treningskampene vil være med på å dyrke fram en vinnerkultur. Jeg er likevel rimelig sikker på at alle som er skadefrie vil få spilletid i løpet av de fire kampene vi har satt opp før seriestart. Vi gleder oss uansett enormt til å endelig få spille kamp igjen!

Vi gleder oss uansett enormt til å endelig få spille kamp igjen!

Det er vi nok mange som gjør!
Det er helt klart viktig for mange å komme i gang nå. Det merker jeg også på andre i klubben. Og da kan det være på sin plass å komme med en stor klapp på skulderen til alle som jobber i kulissene for å legge forholdene best mulig til rette for at vi skal gjøre en god sesong. Jeg er hovedtrener, men er avhengig av at svært mange andre er med og drar sin del av lasset. Styret i klubben, samt Kenneth og Trond Arild i administrasjonen, jobber iherdig med de store linjene. Dere i mediateamet følger oss også opp på en veldig god måte, og skaper interesse for det vi driver med. Så har vi folk i trenerteamet som hver på sin måte gjør en unik jobb. Stein Erik med all logistikken, og Stian som blant annet står på kjøkkenet og sørger for maten. Rebecca har en enorm kapasitet, og gjør en fantastisk jobb med å holde spillerne friske og raske. Keepertrener Asle er en rutinert mann som er veldig lojal mot opplegget vårt, og som sørger for gode treninger for keeperne. Sist men ikke minst så har vi Aleks, som stort sett organiserer det meste av hverdagen og treningsopplegget. Det gjør at jeg kan fokusere på det jeg er dyktig på.

Jeg vil tro at det til sammen er en 30-40 mann som er involverte rundt laget på en eller annen måte. I tillegg skal vi selvsagt heller ikke glemme supporterne. Uten dem hadde alt det vi gjør ikke hatt verdi for andre enn oss selv. Det å vite at så mange bryr seg, er en stor motivasjon for alle oss som jobber rundt A-laget til vanlig. Sammen skal vi lykkes, det er jeg sikker på at vi gjør!

Share