Oppsummering før seriestart

Nå nærmer seriestarten seg med stormskritt! På lørdag klokken 14:00 på Flekkerøy braker det løs i sesongåpningen i Postnord-ligaen. Det skal bli fantastisk med ny sesong, og vi håper den gode støtten vi har fått fortsetter også i 2022. Skulle noen ha glemt å bestille sesongkort eller bli med i scoringsklubben kan det enda gjøres med å sende en mail til matteus@eikfotball.no

 

Fin treningsuke i Tyrkia 

28.03 satte våre gutter kursen mot Oslo, før morgenen etter var det Tyrkia som var neste stopp. Det har vært en fantastisk treningsuke med sol og opp mot 22 grader. Treningshverdagen har bestått av 1-2 økter om dagen+restitusjon i basseng og spa. Dynamikken i gruppen har vært strålende, og uken i Tyrkia har gjort spillerne nå enda mer sammensveiset. Under kan du se litt bilder og video fra turen:

2-1 seier mot Vikingur: 

I dag var det generalprøve mot de islandske seriemesterne Vikingur, som til sommeren skal spille Champions-league kvalik. Kampen mot islendingene hadde avspark 11:30 i tyrkisk tid, og ble en svært god gjennomkjøring før sesongstart. «Okka» gutta kunne til slutt stikke av med en 2-1 seier.

Selv om de første 20 minuttene av kampen var rotete, skulle vi likevel ta ledelsen etter åtte minutter der Preben C Fauskanger kunne avslutte ett nydelig angrep. Midtveis i omgangen kunne Vikingur utligne på straffe etter hands i EIK-boksen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

I andre omgang hevet våre gutter nivået enda ett hakk, og til tider var det glimrende både offensivt og defensivt. Islendingene kom også på noen farlige visitter men godt forsvar og keeperspill sørget for det ble med det ene baklengsmålet. Våre gutter var aggressive i presset generelt, men Simen Hjerkinn Hammershaug skulle få spesielt godt betalt da han presset keeper og stjal pallen. Spissen kunne da enkelt sette inn 2-1. Det ble også sluttresultatet i generalprøven.

 

Kampfakta: 

EIK-Vikingur 2-1 (1-1). Målscorere 1-0 Preben C Fauskanger, 1-1 ukjent, 2-1 Simen Hjerkinn Hammershaug.

Sted: Belek, Tyrkia.

EIK stilte med følgende lag:

Anders Klemensson, Jens Stigedahl, Ådne Midtskogen, Jo Stålesen, Mattias Liljestrand, Bjørn Mæland, Stefan Lindmark, Jakob Maslø Dunsby, Chris Sleveland (K), Simen Hjerkinn Hammershaug, Preben C Fauskanger.

Benyttede innbyttere: Sebastian Sørlie Henriksen, Heine Åsen Larsen, Lewis Leonidas, Andreas Peterson, Sivert Strangstad, Fanuel Ghebreyohannes Yoga-Alem, Henos Iskindir Yohannes, Thomas Hallstensen, Adrian A Bergersen.

 

Kapteinsteam: 

På ett møte i Tyrkia presenterte hovedtrener Ojan Bijan årets kapteinsteam som vil bestå av følgende:

Kaptein– Chris Sleveland

Visekapteiner- Andreas Peterson og Mattias Liljestrand

Chris Sleveland blir kaptein for 2022-sesongen

Fornøyd Bijan:

-Fornøyd med uken i Tyrkia treningsmessig? 

Vi fikk den uken vi sårt trengte og etterlengtet i hele oppkjøringen. Passet ypperlig med vær og forhold å ta siste uken her nede for å bygge overskudd og forberede oss inn mot seriestart. Harrington og Geir, Asle og resten av staben har virkelig stått på og utmerket seg i å tilrettelegge treningshverdagen for spillerne og da har rammene vært optimale
Oppe fra venstre:
Aleksander Årstad, Asle Sirevåg, Matteus Bårdsen, Stian Skjerli Mong, Stein Erik Koldal.
Nedre fra venstre: Ojan Bijan, Geir Runar Omli og Christopher Thoms Harrington.

-Ungguttene Fanuel og Henos har vært med på treningsleiren. Hva synes du om deres innsats? Og spesielt Fanuel sitt innhopp i kampen?

Ungguttene har fått en erfaring som er utrolig viktig. De har kjent på det å jobbe med fotball hver dag, hva som kreves av og på banen. De kom for sent den ene dagen til oppmøte med 1min og fikk følgelig straff med hardtrening morgenen etter kl 06:00 med Harrington. Neste oppmøte var begge to 20min tidlige. Jeg tror de har satt pris på uken og læringen det har medført.

Begge fikk sine innhopp mot Vikingur og gjorde seg ikke vekk, spesielt Fanuel var rolig, kontrollert og veldig klok med ball. Nå handler det om å få mest mulig seniorfotball i beina og fortsette utviklingen, de er 15 og 16år, og har en lys fremtid foran seg om de fortsetter det harde arbeidet. Det hjelper godt på når spillere som Chris Sleveland og resten av gjengen går frem som profesjonelle eksempler, og setter lista!

Fløy: 

Fløy-Flekkerøy holdt utrolig nok plassen i Postnord-ligaen, etter en vanvittig slutt på sesongen da de slo Kjelsås 4-1. Joey Hardasron kom inn helt på slutten i fjor som trener, og den tidligere Start-treneren skal også trene blåtrøyene i 2022-sesongen.

På «solsiden» på stadion har vi fått eget felt for våre supportere. La oss samle alle egersundere på dette feltet, og kle på deg de gule og sorte fargene. Det blir enda bedre stemning når alle samles på bortefeltet!

Mange som tok turen til Flekkerøya i fjor. Vi håper minst like mange i år!

Opp te Husabø…

 

Share