Poengdeling i HaugesundDet endte uavgjort 1-1 mot Vard i Haugesund, etter at EIK ledet 1-0 ved pause.

Første omgang:
Kampen åpnet nokså jevnt, men utover i første omgang tilrev vi oss et klart spillemessig overtak. Vard forsvarte seg imidlertid godt fram til en liten halvtime var gått.

Da kom vi på et flott angrep, der Patrik Johannesen sendte ballen ut til Marcel Wawrzynkiewicz på høyresiden. Innlegget landet presist på Johannesens hode, og vår færøyiske landslagsspiller styrte ballen inn i vinkelen bak en sjanseløst Thomas Kinn.

Fram mot pause fortsatte vi å styre kampen, men kom ikke til annet enn halvsjanser. Bakover på banen hadde vi full kontroll.

Andre omgang:
Etter pause skiftet kampen karakter. Vard leverte et skremmeskudd allerede i første minuttet da et skudd slo i stolperota bak Miguel Vieira.

Et mye mer aggressivt hjemmelag tok tak i kampen, og midtveis i omgangen var det bare en flott parade av Vieira som hindret utligning da Erling Myklebust var helt alene gjennom.

Myklebust fikk sin revansje to minutter senere, da han driblet seg fint inn i EIKs sekstenmeter før han utlignet med et hardt skudd fra ti meters hold.

I denne perioden slet vi veldig med å holde unna for hjemmelaget, som trolig også ble snytt for en scoring da Jo Stålesen ble avblåst for offside fem minutter etter utligningen.

Miguel Vieira måtte igjen i aksjon da ti minutter gjenstod, etter at EIKs forsvar lignet den berømte låvedøra.

Mot slutten av kampen hadde begge lag noen brukbare muligheter, men uavgjort gir et noenlunde riktig bilde av kampen. Utover i kampen høljet det ned, og en tung bane og tett kampprogram kan nok være noe av forklaringen på at prestasjonen vår sank såpass etter pause.

KAMPFAKTA:

Vard Haugesund – EIK 1-1 (0-1)
Haugesund Sparebank Arena
243 tilskuere

Dommer: Sondre Brudvik (Tertnes IL)

Målene: 0-1 Patrik Johannesen (28), 1-1 Erling Myklebust (69)

EIKs lag: Vieira, Wawrzynkiewicz, Breimyr, Dekovic, Markovic, Haughom, Peterson, Strangstad, Dunsby, Johannesen, Dang

Benyttede innbyttere: Vatne, Michalsen

Share