Programmet blir digitalt

EIK har en lang tradisjon med å tilby publikum et programhefte til våre hjemmekamper. Allerede i klubbens første sesong i 1919 fikk publikum utdelt ark med lagoppstillingene på. Fra 1969-sesongen av har vi kontinuerlig utgitt programhefte til alle hjemmekampene i serie og cup.

De siste årene har stadig flere klubber gått bort fra å ha program på sine hjemmekamper. Til og med i fotballens hjemland England, der det å samle på fotballprogrammer er en stor hobby. Vi har lenge kjempet i mot denne utviklingen, og hele tiden trodd at papirprogrammet skulle ha en framtid.

I fjor forsøkte vi igjen å ha et program med mye stoff i, som publikum måtte kjøpe seperat. Salget gikk bra på de første kampene, kanskje fordi programmene inneholdt fotballkort av EIKs spillere. Men utover i sesongen var det stadig færre som kjøpte programmet. Selv om det ble solgt til kostpris.

Vi har i omtrent 20 år hatt en redaktør som er lidenskapelig opptatt av fotballprogrammer som samleobjekter og souvenirer fra kamper en har vært på. Men selv han kom til erkjennelsen at papirprogrammenes dager sannsynligvis snart er talte. Det koster rett og slett for mye både i tid og kroner til at det er verdt det. Dagens fotballsupportere har tilgang til informasjon over et uttall av kanaler, og yngre tilskuere har ikke det samme forholdet til et program som eldre.

Beslutningen om å avvikle papirutgavene ble tatt før jul i fjor, og da vi fikk coronaepidemien på toppen i mars i år, ble valget enda enklere å forsvare.

Det blir allikevel fortsatt program for våre publikummere. Men nå i form av en digital versjon, som kan lastes ned på mobiltelefonene.

Vi har designet vårt nye digitale program med en layout som vil minne om tradisjonelle papirprogrammer, selv om de i realiteten er en nettside, kodet i html.

I programmet vil vi ha tradisjonelle spalter som presentasjon av bortelag, spillerportretter, historikk, tabeller og statistikker. I tillegg vil vi benytte mulighetene til å lage interaktive konkurranser og underholdning. Ved å legge programmene på nett vil vi også kunne ha med helt oppdaterte nyheter og lagoppstillinger, i teorien helt opp mot kampstart.

Programmene vil være tilgjengelige på vår nettside omtrent en time før kampstart. De vil være gratis for alle.

Share