Rebecca har blitt en av «gutta»

Foran 2020-sesongen ble Rebecca Broch EIKs nye fysioterapeut. Det har hun ikke angret ett sekund på.

A-LAGET

Rebecca Broch visste ikke helt hva hun gikk til da hun i vinter takket ja rollen som A-lagets nye fysioterapeut. Ekstra spent var hun på at hun skulle bli en del av et miljø hvor hun var eneste kvinne. Det gikk ikke lang tid før hun skjønte at det ikke var noe å bekymre seg for.

– Det har gått over all forventing. Nå kan jeg se tilbake på 2020-sesongen sammen med EIK med mange flotte minner, sier hun.

– Jeg har lært utrolig mye på den korte tiden, fortsetter hun.

Ble overrasket

Hun innrømmer at et par av venninnene hennes ble overrasket da hun ble klar for tigrene.

– Jeg fikk noen kommentarer fra venner som lurte på om jeg virkelig ville jobbe som eneste kvinne. De mente det kunne være skummelt, men det har det på ingen måte vært, forsikrer hun.

Spillerne og resten av støtteapparatet rundt A-laget roses av Rebecca.

– De har tatt veldig godt imot meg, og det gikk ikke lang tid før jeg følte meg som en av «gutta», smiler hun.

– Jeg har fått lov å være meg selv hele tiden, og det føles veldig bra. Etter hvert har jeg faktisk ikke tenkt så veldig mye over at jeg har vært eneste kvinne. Jeg føler egentlig at jeg har motbevist en del fordommer som eksiterer der ute knyttet til at det kan være vanskelig å være alene kvinne i et yrke eller motsatt, sier hun.

To hektiske jobber

Til daglig jobber Rebecca som fysioterapeut hos Klinikk for Alle, som har en avdeling på Eger i Egersund. Det var via kiropraktor Atle Torstensen, at hun fikk vite om at EIK trengte ny fysio.

– Atle Torstensen og Ojan Bijan har alltid hatt god kontakt sammen, og det var vel sånt det hele startet, smiler Rebecca.

27-åringen var imidlertid ikke helt fersk i faget; hun hadde allerede rukket å jobbe litt med Sandnes Ulf før hun ble klar for EIK.

– I en liten periode var jeg vikar for Steffen Vassbø når han var ute og reiste med Ingebrigtsen-brødrene.

Oppholdet hos Sandnes Ulf var nok til at Rebecca fant ut at det ville vært spennende å jobbe med fotballspillere på fast basis.

– Kombinasjonen av å jobbe med pasienter på klinikk og idrettsutøvere på et lag trives jeg godt med.

Viktig med forebyggende arbeid

Fysioen har i år hatt ansvaret for å koordinere alt skadeforebyggende arbeid og i sesongoppkjøringen spilte hun en viktig rolle knyttet til å bygge opp den fysiske muskulaturen til spillerne.

– I «pre-season» er det mye fokus på styrketrening. Da legger vi på mange måter grunnlaget for det som skal skje i sesongen. Gjør vi et grundig forarbeid, minsker vi sjansene for skader når sesongen er i gang, og de har bedre forutsetninger for å tåle belastningen kampene gir dem, forklarer Broch.

Hun har en klar oppfordring til alle fotballspillere:

– To treningsøkter i uken med kun fokus styrke er et minimum. Utenom sesongen bør man kanskje trene mer, mens i sesong handler det om å vedlike muskulaturen man har bygget opp, sier hun.

Og til slutt en generell oppfordring til alle:

– Styrketrening er viktig for alle! Og like viktig er det at du trener hele kroppen, ikke bare overkroppen.

Share