Seier 4-1 mot Vidar

Vårt A-lag leverte i bunn og grunn en solid forestilling da det ble seier 4-1 mot Vidar i lørdagens treningskamp på B&G-banen.

Gjestene sjokkåpnet og tok ledelsen på et straffe før det var spilt tre minutter. Dommer Einar Ragnvald Løining pekte korrekt på ellevemetersmerket på en dytt i feltet etter et hjørnespark, og Mads Gramstad satte ballen sikkert i mål fra krittmerket. Gramstad var en av tre i Vidars startoppstilling med en fortid i gult og svart. De to andre var Sander Remme og Chris Formo.

Vidar var vasse i åpningsminuttene og bare en fin parade av keeper Anders Klemensson hindret stavangerlaget i å doble ledelsen etter at kaptein Chris Sleveland hadde mistet ballen i farlig posisjon. Unødvendige balltap og kontringer i mot var i det hele tatt kanskje det mest negative vi kunne notere på notisblokka. Men det må tilføyes at våre forsvarsspillere stort sett var flinke til å posisjonere seg og gjenvinne ballen før det ble alvorlig fare på ferde.

EIK spiste seg etter hvert fint inn i kampen, og særlig Jørgen Voilås (bildet over) på høyrekanten var mye involvert i det vi skapte offensivt. Han serverte et fint innlegg til Magnus Dahlby, som headet hårfint utenfor da kvarteret var spilt, noe som var vår største målsjanse helt fram til slutten av omgangen.

Både Dahlby og Sleveland sendte i vei harde skudd som gikk rett på gjestenes målvakt, men selv med stort spillemessig overtak, slet vi med å skape store sjanser mot et robust og godt organisert vidarforsvar.

Vidars ledelse stod fram til fire minutter gjenstod av første omgang. Igjen var det Voilås som stod bak forarbeidet da han slo hardt inn foran første stolpe, der Torben Dvergsdal fikk slengt fram tåa og satt inn utligningen. Det var varhaugsbuens fjerde strake kamp med nettkjenning for sin nye klubb.

Etter en litt tam åpning på andre omgang, tok vi ledelsen da sju minutter var spilt. Ådne Midtskogen vant ballen høyt oppe på banen, før ballen ble lagt inn til Chris Sleveland, som skjøt i mål til venstre for keeper på halv volley med venstrefoten.

Fire minutter senere leverte Jørgen Voilås sin andre målgivende for dagen da han fintet seg fint løs fra sin oppasser på venstrekanten. Det lave innlegget ble kontant møtt av Magnus Dahlby (bildet over), som åpnet sin scoringskonto i tigerdrakta med en velplassert og hard markkryper. Voilås fikk sjansen til å sette inn EIKs fjerde da han kom alene med keeper to minutter senere, men fikk avslutningen blokkert.

Utover i andre omgang så vi mer og mer den divisjonsforskjellen det skal være på lagene. Sivert Strangstad tråklet seg gjennom med fint veggspill, men fikk ikke klem på avslutningen da ti minutter gjenstod. Men fem minutter senere satt EIKs fjerde i nettet, da Chris Sleveland bredsidet inn sitt andre for dagen etter pasning fra Christian Hetland Knappskog.

Det var EIK-kapteinens femte scoring på åtte kamper til nå i år, etter at det «bare» hadde blitt elleve nettkjenninger på hans første 186 A-kamper før denne sesongen. Chris hadde dette å si om årsaken til at han tydeligvis har blitt en målfarlig herremann: – Jeg har fått en ny rolle som venstre indreløper, noe som gjør at jeg spiller høyere oppe i banen enn jeg har gjort i min tidligere rolle som anker. Dermed kommer jeg også til flere muligheter fra skuddistanse. Så får jeg håpe at jeg kan fortsette å være målfarlig også når serien starter, ler vår kaptein når vi snakker med ham etter kampen.

Sleveland forteller videre at han trives i sin nye rolle, og at han tror trenerteamet kan utvikle ham til å bli en bedre fotballspiller. Vår kaptein var også meget godt fornøyd med hvordan vi framstod etter en litt svak start på kampen: – I dag synes jeg at vi viser oss som et lag som blir å regne med i årets andre divisjon. Jeg ser igjen mye av det vi har trent på, og jeg synes vi framstår som et voksent mannskap i og med at vi fortsetter å male dem i senk etter de to tidlige målene vi fikk like etter sidebytte. Vi holder på ballen som et lag, og er veldig gode i presspillet. Jeg merker jo selv at vi løper mye mer enn vi gjorde i fjor, og jeg tror vi vil nyte veldig godt av spillestilen vår utover i sesongen. Når vi presser så høyt, vil vi nødvendigvis få en del målsjanser, selv om det selvsagt er viktig å ikke miste ballen i ubalanse, sier han.

I dagens kamp manglet vi Robert Williams, Stian Rokås Michalsen, Heine Åsen Larsen og Fanuel Ghebreyohannes av de spillerne som er mest aktuelle i startoppstillingen. Jonas Halsne fra Staal Jørpeland (bildet under) fikk forsøkt seg den siste halvtimen, og leverte en energisk forestilling på midtbanen. Kampen sett under ett var det mange som spilte en god kamp, men det er neppe feil å gjenta at både Chris Sleveland og Jørgen Voilås viste ekstra godt igjen utpå banen.

KAMPFAKTA

EIK – Vidar 4-1 (1-1)
Treningskamp, B&G-banen
Rundt 120 tilskuere

Dommer: Einar Ragnvald Løining, Eiger

Mål: 0-1 Mads Gramstad (3, straffe), 1-1 Torben Dvergsdal (42), 2-1 Chris Sleveland (52), 3-1 Magnus Dahlby (56), 4-1 Sleveland (86)

EIKs lag:
Anders Klemensson – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Marius Andersen, Bjørn Mæland – Magnus Dahlby, Sivert Strangstad, Chris Sleveland – Jørgen Voilås, Torben Dvergsdal, Alexander Nygård Kjellmann

Benyttede innbyttere: Jonas Halsne, Christian Hetland Knappskog, Jonas Øvsthun Jørgensen

Share