Sjanseløse mot serielederen

Det ble tap 2-0 i bortemøtet med serieleder Moss søndag ettermiddag. Hjemmelaget var klart best i det meste, og vi var egentlig ikke i nærheten av å hente poeng på Melløs Stadion.

Moss startet kampen med høyt press og intensitet i spillet sitt, og hadde en ball i nettet bak Anders Klemensson allerede etter ti minutters spill. Scoringen ble imidlertid annullert for offside på Noah Alexandersson, som dekket vår keeper da skuddet kom.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen. Bjørn Mæland måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Alexandersson, som i situasjonen etter skjøt et hardt frispark som Anders Klemensson så vidt fikk slått til hjørnespark.

Et aggressivt og godt hjemmelag vant så og si alt som var av dueller i denne fasen av kampen, og tok fortjent ledelsen etter halvspilt omgang da Anas Farah ble fint spilt gjennom. Spilleren som var på utlån i EIK i fjor høst vippet ballen fint over Klemensson og inn i det tomme buret.

Vi fikk en gyllen anledning til å komme ajour bare fire minutter senere da hjemmelagets kaptein Kristian Strande skled. Stian Michalsen og Simen Hammershaug kom alene med en forsvarer, men Michalsen valgte å gå selv og avsluttet svakt rett på keeper Mathias Ranmark. Det burde vært vårt øyeblikk til å komme inn i kampen igjen.

Seks minutter senere vant Moss ballen høyt oppe på banen. Alexandersson avsluttet nok en gang, men en glimrende beinparade fra Anders Klemensson hindret at hjemmelaget doblet ledelsen.

Det siste kvarteret av omgangen var vi bedre med, men vi ble stadig stresset av hjemmelagets harde press på ballfører og skapte lite foran mossemålet. Da våre dødballer også hadde en lei tendens til å ende opp i førsteforsvareren var det mye å rette på i pausen for Ojan Bijan og trenerteamet.

Men andre omgang fortsatte egentlig i samme spor som det de 673 tilskuerne hadde sett før pause. Hjemmelagets spillere var kjappere i både beina og i hodet, og vi ble stadig satt på prøver når de gulsvarte kom på kjappe visitter foran målet vårt.

Seks minutter inn i omgangen måtte Klemensson igjen i aksjon og stoppe et skudd fra Claudio Braga etter at vi hadde hatt et innkast. Og to minutter senere var det egentlig game-set-match.

Igjen ble vi for seine og feige i presspillet, og Braga kunne uhindret forsere fram til 18 meters hold der han sendte et hardt skudd i vinkelen med venstrefoten.

Moss la seg litt mer defensivt etter sin andre scoring, men fortsatte å komme med farlige angrep. Anders Klemensson måtte igjen i aksjon for å stoppe nok et skudd fra Alexandersson, mens Anas Farah skjøt hardt over fra god posisjon.

Hjemmelagets spillere leverte også en veldig sterk kamp defensivt, og den eneste halvsjansen vi skapte etter pause var et volleyskudd utenfor fra et hjørnespark, signert Stian Michalsen.

Noen minutter før kampslutt headet Vetle Hellestø utenfor åpent mål etter en corner fra hjemmelaget, og vi må vel bare innrømme at det egentlig var nokså flatterende at vi slapp unna med 2-0.

Et meget spillesugent og innsatsfullt hjemmelag viste til fulle hvorfor de leder avdelingen med sju poeng, mens vi framstod som slitne og tomme for energi etter den gode cupkampen mot Ulf på onsdag.

Rundt 20 EIK-supportere fulgte kampen live på Melløs Stadion. Vi takker for støtten!

KAMPFAKTA
Moss – EIK 2-0 (1-0)
Melløs Stadion, 673 tilskuere

Scoringer: 1-0 Anas Farah Ali (22), 2-0 Claudio Braga (53)

Dommer: Hakan Catalgøl (Løvenstad)
Gule kort EIK: Mæland, Strangstad, Hammershaug, Sleveland

EIKs lag:
Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Sebastian Sørlie Henriksen, Bjørn Mæland, Jo Stornes Stålesen, Chris Sleveland(C), Sivert Strangstad, Stefan Andreas Lindmark, Stian Rokås Michalsen, Simen Hjerkinn Hammmershaug og Heine Åsen Larsen
Benyttede innbyttere:
Preben Fauskanger, Jens Stigedahl, Andreas Peterson, Jakob Dunsby, Adrian Bergersen

Bilder: Christian Thuesen og Frank Myklebust

Share