Snudde 0-2 til seier

Det ble dramatisk da EIK-guttene snudde til seier etter å ha ligger under 2-0 mot Nardo på Koteng Arena. På bildet over setter kaptein Henrik Breimyr inn 3-2 scoringen.

EIK-guttene kom til dagens kamp med 5 strake seiere og hadde god selvtillit. Det samme hadde også Nardo etter seier mot Kjelsås sist, og Cup-avansement til 4 runde. På kampen på Koteng Arena ble det dramatisk.

De første fem minuttene tok EIK-spillerne initiativet, og med litt skarphet kunne de fått mer ut av mulighetene de hadde men slik ble det ikke. Bare fem minutter senere kom Nardo på en kontring som endte i et straffespark etter en forseelse av Henrik Breimyr. Straffen ble satt i mål av Nardo-kaptein Marius Sandvik. Ett kvarter senere kom Nardo på ny visitt på venstresiden, og etter godt kombinasjonsspill kunne Magnus Høiseth trille inn 2-0. EIK-guttene hadde mye balltap, og var ikke på samme tenningsnivået vi har sett de tidligere denne sesongen. Men en situasjon like før pause skulle tenne håpet for EIK-spillerne. Simen Haughom ble hektet av keeper Preben Øien som lagde straffe. Ikke nok med det, så valgte kampleder å vise det røde kortet. På påfølgende straffe bommet Patrik Johannesen, men satte inn sin egen retur, og 2-1 til Nardo til pause.

Et mer tent EIK-lag, samtidig som Nardo var 10 mann ble oppskriften for EIK-dominanse i andre omgang. På grunn av det røde kortet la Nardo seg mer bakpå i andre omgang, men EIK-spillerne kom til mye sjanser fordeom. En god reservekeeper i Fredrik Bergslid hindret baklengs de første 15 minuttene i andre omgang. Men ved ca 60 spilte minutter trillet Henrik Breimyr ut til Ådne Midtskogen som kom rundt på høyresiden. Han la inn hardt og presist til Patrik Johannesen som kunne heade inn utligningen. Etter utligningen fortsatte vi å kjøre på, men sjanse på sjanse ble reddet. I minutt 75 fikk vi corner, og Andreas Breimyr gjorde seg klar til å svinge inn. På corneren traff han storebror Henrik som headet inn 3-2. Det ble ikke flere scoringer, og EIK-laget kontrollerte inn seieren.

To fornøyde målscorere etter kampen.

Ojan Bijan hadde følgende å si:

-2-0 under, og så ender vi opp med 3 poeng. Hvordan føltes denne?
Vi spiller ingen god første omgang, det tror jeg alle er innforstått med. Selv om vi skaper noen farligheter er vi fryktelig svake defensivt i første omgang og det straffer seg. Gjennomspillet til straffesituasjonen er veldig bra, og det hjelper på med redusering og det røde kortet til Nardo keeper.
I andre omgang er vi overlegne som forventet med en mann mer og kunne og burde ha scoret flere mål. Det viktigste blir at vi tar med oss de tre poengene hjem og er klar for Skeid neste søndag.

I andre omgang er vi overlegne som forventet med en mann mer og kunne og burde ha scoret flere mål. Det viktigste blir at vi tar med oss de tre poengene hjem og er klar for Skeid neste søndag.

-Ligger opp til seriefinale neste søndag mot Skeid, hvordan ser du på viktigheten og den rammen vi kan få mot Skeid?
Vi trenger hele Egersund by i ryggen på søndag. Vi så effekten sv Viking vs Sandefjord med full stadion og Sandnes vs Bryne med over 4.000 på plass. Vi må håpe på at folk ser spenningen og viktigheten av å støtte klubben nå i den fasen vi er. Kom på kamp, kom og støtt guttene, de trenger dere.

Så blir det viktig for oss å få en solid treningsuke nå hvor vi må heve intensitetsnivået betraktelig for at vi kan gå inn i kampen på søndag med riktig mentalitet og forberedelser.

Alt i alt, er jeg stolt over at guttene viser moral og karakter og gir aldri opp. Jeg sa det ifjor og jeg sier det i år, marginer skapes, de kommer ikke gratis.

Neste kamp er hjemme mot Skeid førstkommende søndag 15:00 i det som nærmest kan bli en seriefinale. Da gjelder det å mobilisere, og komme seg til Husabø.

Share