Status for «Brothers-in-arms-kampanjen»

Her er en statusoppdatering for vår støtteaksjon til den engelske non-league-klubben Worksop Town.

BREAKING NEWS!
Vi har i kveld (fredag 28. februar) fått den gledelige beskjeden fra Worksop Town FC at de har klart å samle inn de 30.000 pundene de trengte for å betale gjelda si, og for at Peter Whitehead skulle ta på seg ansvaret å lede klubben videre.

Vi takker alle som har vært med på kampanjen for støtten, og skal holde dere oppdatert om når skjerfene blir klare. Kjell Åvendal vil også sørge for å oppdatere fra turen han skal på i månedskiftet mars/april.

Under ser dere bilde av «prøveskjerfet» som fabrikken i Leeds har laget. De går i gang med produksjonen av våre skjerf på mandag.


(oppdatert 28. februar 2020 kl. 23:15)

Mer informasjon om hvorfor aksjonen startet finner dere her

De siste dagers medieoppslag har ført til stort trykk rundt vår «Brothers-in-arms-kampanje». Totalt har rundt 200 EIK-supportere støttet aksjonen. I og med at den nå er kjent utover lokalmiljøet, har mange også utenfor vår egen klubb støttet oss.

Det er noe vi setter veldig stor pris på, og det er nok et tegn på at vi har truffet en streng hos mange fotballsupportere med kampanjen vår.

Link til TV2s reportasje

Worksop Town FC offentliggjorde på lørdag at de hadde fått inn nesten 24.000 pund totalt sett til «hovedkampanjen». Da var våre vel 2.000 pund ikke tatt med. Derfor er det all grunn til å tro at klubben nå nærmer seg målet på 30.000 pund. Skulle det beløpet de får inn komme over dette minstebeløpet vil klubben uansett ha godt bruk for overskuddet.

Medregnet 200 pund som Worksops Steve Jarvis har tatt inn der borte, så hadde vår kampanje tirsdag kveld totalt brakt inn netto £ 2050. Disse pengene ble sendt avgårde til kampanjeleder Keith Ilett. Nettoen av det som kommer inn disse siste dagene av februar vil bli betalt til klubben i månedskiftet.

Kampanjeleder Kjell Åvendal forsøker så godt han kan å takke hver enkelt som har bidratt til kampanjen. Han sier: «Skulle jeg glemme å takke noen personlig, så retter jeg herved en takk til alle!» Han gjør også alle oppmerksomme på at skjerfene er under produksjon, og at de sannsynligvis vil komme til Norge en gang i slutten av mars.

En annen bidragsyter er den populære videobloggeren Smiv. Han var i Worksop på lørdag, og har donert sponsorpengene fra videoen sin på £ 1000 til klubben. Hans heseblesende video kan for øvrig sees her. Den går i minst 110 mph!

En artikkel i mandagsutgaven til avisa Daily Mail forteller noe av bakgrunnen for at klubben havnet i gjeld så plutselig. Uten å nevne navn (kan ikke risikere å få injuriesøksmål på oss!) så antydes det at en tidligere eier har stappet penger i egen lomme og unnlatt å betale løpende utgifter. Blant annet til lokale firma som har gjort en jobb for klubben. Saken er under politietterforskning, så vi får sikkert en oppdatering etter hvert om hvordan denne saken utvikler seg.

Et par hyggelige telefoner i løpet av mandagen forteller også at det er flere norske supportere som har sett seg litt lei av utviklingen i engelsk toppfotball, der pengesummene er så astronomiske at det ikke er mulig å ha et forhold til dem en gang. Og at det er noe av deres motivasjon til å bli med på kampanjen vår.

Noen av dem er sikkert interesserte i å lese litt mer av bakgrunnen for at Kjell Åvendal fikk et spesielt forhold til denne klubben.

Her er hans blogginnlegg fra da han besøkte Worksop for over tre år siden.

Kjell Åvendal og Worksops klubbhistoriker John Stocks avbildet utenfor Bramall Lane i Sheffield i mars 2019. I tillegg til å støtte laget fra sin hjemby, har Stocks også sesongbillett på Bramall Lane. Han er også veldig godt inne i fotballens historie i «knivbyen», og da dette bildet ble tatt hadde han geleidet Kjell rundt omkring på flere steder i byen som hadde forbindelse med tidlig fotballhistorie (bildet under).

Share