Strålende vårsesong for EIK G16

EIKs gutter 16 har hatt en særdeles imponerende vårsesong i 2. divisjon. Laget leder avdelingen med god margin.

UNGDOMSAVDELINGEN

Fasiten etter de ni første kampen er at laget har vunnet åtte kamper og tapt én kamp. Dermed leder EIKs G16 2. divisjon,

Laget har hatt et stort fokus på at de skal utvikles seg både som lag og som enkeltindivider – både på og utenfor banen.

– Harmonien og samholdet i gruppen har alltid vært positivt og spillrelasjonene har blitt forsterket til de grader det siste året, dette vises igjen med at guttene kan bekle flere roller på banen, taktisk forståelse av spillet og hverandres bevegelser, forteller trener Ruben Skjerpe.

– Dette har gjort det lett å bytte spillsystem og roller i løpet av kamper – hvor alle spillere kjenner sin posisjon og dets arbeidsoppgaver i den gitte rolle, fortsetter han.

Topper tabellen

Med litt varierende prestasjoner foregående år har vårsesongen vist seg til å være en ren maktdemonstrasjon fra 03-årgangen hvor de topper tabellen med 8 poengs margin.

– Målet for årets sesong har vært å bygge videre på tidligere sesonger; spille underholdende fotball, spille hverandre gode, angrep som beste forsvar, vise omsorg og fremsnakke hverandre.

«Målet for årets sesong har vært å bygge videre på tidligere sesonger; spille underholdende fotball, spille hverandre gode, angrep som beste forsvar, vise omsorg og fremsnakke hverandre». Ruben Skjerpe

– Alt handler om hva vi gjør sammen på feltet og fritiden, sier trener Skjerpe.

– Tabellen for vårsesongen viser at vi i år har slått ut i full blomst, noe som er imponerende med tanke på at laget kun består av 12 spillere, sier han.

Fått hjelp

I seriekampene har laget blitt supplert med spillere fra G15 og G14.

– I sesongen frem til nå har vi forbedret oss på å ikke stresse i de forskjellige fasene av spillet, legge press på motstander, kontrollere og styre kamper fra start til slutt og ikke minst ro i land seiere hvor vi har slitt å få flyt i spillet. Mest imponerende har vært hvordan spillerne løser situasjoner og hjelper hverandre gjennom gode bevegelser og orientering, sier EIK-treneren.

– Fleste parten av målene har kommet gjennom kombinasjonsspill A1 til A3 (fra eget forsvar til scoring) mot etablert forsvar, men også dødballer, kontringer, enkeltmannsprestasjoner og som følge av høyt press på motstander, avslutter Skjerpe.

EIK Fotball ønsker EIKs G16 lykke til med høstsesongen.

Viktig med hygge og avkobling mellom slagene med en Teambuilding på Lucky Bowl, Bryne.

Share