Surt hjemmetap mot Levanger

Etter NFF valgte å sette kampen mot Fløy til torsdagen fikk vi to fridager før det var duket for ny kamp. Denne gangen ventet Levanger på Husabø. Etter en god første omgang, og en dårlig andre omgang endte det med ett knepent 1-0 tap mot trønderne. 

I første omgang var det tett og jevnt, og en kunne se det var to gode lag på banen. Allikevel var det EIK som var best, og styrte god i banespillet. Tidlig i omgangen hadde Jakob Dunsby en situasjon der han ble tatt i motstanderen sin boks, men fortsatte å stå på beina. Han ble såpass forstyrret at han ikke fikk i vei en avslutning. Unggutten hadde også en der han ble felt i ganske samme posisjon, og denne gangen klarte han ikke å holde seg på beina. Ola Kellerhals valgte smått utrolig å la spillet gå. Dommertrioen mistet fra dette tidspunktet kontroll på kampen, og publikum kom under huden på hoveddommer. Han måtte faktisk stoppe spillet for å gi beskjed til vaktene, noe som fikk publikum til å tenne enda mer. Etter situasjonen gikk spillet videre, og Stian Michalsen hadde en kjempesjanse fra ca 10 meter, men avslutningen gikk over mål.

Fra start i andre omgang var det gjestene som tok kontroll over kampen, og selv om det ikke var de helt store sjansene så hadde de tendenser i spillet sitt. På en kontring da det var spilt 60 minutt kunne Emanuel Vladic sette inn 1-o til Levanger. Etter scoringen så parkerte «Levanger bussen» utenfor deres 16-meter og forsvarte seg bra, samtidig som de var saftige på kontringer. Utover i kampen var det tydelig det var mye trøtte bein, og hoder hos EIK-guttene. Det resulterte i mye balltap, og litt rotete oppbygning i spillet vårt. Da det nærmet seg slutt kunne EIK sørget for i hvertfall ett poeng ble igjen i Idrettsparken etter muligheter ved Simen Haughom, og Stian Michalsen. Slik ble det ikke, og Levanger kunne ta med seg alle 3 poengene hjem.

Ojan Bijan hadde følgende å si etter det sure tapet:

– Vi gjør en god første omgang i banespillet, men er ikke skarpe nok foran mål. Du ser Levanger scorer på en av få sjanser, men vi derimot brenner våres. Planen var å ta det med ut i andre omgang også i banespillet, men av en eller annen grunn begynner vi å slå langt og da får Levanger det som de ønsker. De er best i det fysiske, og vi når ballen er langs bakken. Så utover i andre omgang faller energinivået hos flere spillere, naturlig nok men skulle ønsket vi fikk med oss minst ett poeng på slutten der.

Nå er det halvspilt sesong og har møtt alle en gang, pr nå ligger vi også på topp. Men det er ikke noe hemmelig det har vi klart med en tynn tropp. Etter dagens kamp, hvor går veien videre for høsten?

-Ja vi har en tynn tropp nå, og det kunne vi også se i dag med tanke på så mange spillere med tunge bein og hoder. Sånn er det, men nå må vi jobbere videre inn mot Øygarden og ta 3 poeng der. Hvis vi ruller ned nå så er det sikkert vi ikke ligger der vi gjør nå videre, derfor handler det om fokus og ta jobben videre i høst. Så får vi noen tilbake fra suspensjon, og så er det klart det må hentes noen nye spillere inn slik vi ikke er 14 stykk i troppen. Så med noen nye spillere inn, og at vi holder roen i arbeidet videre så skal vi fortsette å krige i toppen med de andre lagene.

Kampfakta: 

EIK-Levanger. 0-1 (0-0). Målscorer Emanuel Vladic (60).

Idrettsparken, 400 tilskuere.

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Henrik Breimyr, Sivert Strangstad, Matej Dekovic- Kujtim Ismaili, Lars Erik Sødal, Andreas Breimyr, Adi Markovic- Jakob Dunsby, Simen Haughom, Stian Michalsen.

Benyttede innbyttere: Hallvar Steinskog, Anas Farah (debut).

Neste kamp er lørdag borte mot Øygarden. Nå får guttene en uke å restituere seg på, før del to av sesongen sparkes i gang.

Opp te Husabø.

 

 

Share