Tredje uavgjortkampen på rad

Vårt A-lag spilte uavgjort for tredje kamp på rad da det ble 1-1 borte mot Ørn i Horten. Sett under ett var det et resultat som reflekterte kampen sånn noenlunde. Vi hadde ballen mest, mens hjemmelaget hadde flest målsjanser.

Kampen begynte bra fra vår side. Vi tok kommandoen på midtbanen og gikk i ledelsen da Mattias Liljestrand (bildet over) headet ballen i mål etter et hjørnespark. Da var det gått nitten minutter av kampen.

Vi hadde tålig grei kontroll ut omgangen rent spillemessig, men slapp Ørn til et par ubehagelig store sjanser i finværet i Lystlunden. Den aller største da Thomas Hallstensen mistet ballen til Gustav Helling, men vår keeper Anders Klemensson var parat og stoppet skuddet fra Ørn-spilleren.

Etter pause viste hjemmelaget mer ambisjoner framover på banen enn det de hadde vist i kampens første 45 minutter. Samtidig må vi bare innrømme at det våre egne gulsvarte viste i andre omgang var langt under pari.

Adrian Rogulj kom til et par meget store muligheter det første kvarteret av omgangen, og tredje gangen satt den for Ørn-spissen. Vi havnet i ubalanse da Helling og Zekaj kombinerte fint på venstrekanten. Til tross for at vi hadde mange mann inne i egen boks, var det Rogulj som var først på innlegget og fikk sette inn en fortjent utligning for Ørn.

Resten av kampen hadde begge lag sine perioder. Ørn kom til brukbare muligheter da Helling headet utenfor og da Anders Klemensson reddet ett skudd fra Soares.

Mot slutten av kampen satte vi i gang en offensiv i håp om å sikre oss alle tre poengene. Jo Stålesen hadde en ball i nettet, men ble avblåst for hårfin offside. I siste sekund kom Thomas Hallstensen til en kjempemulighet, men klarte ikke å styre headingen under tverrliggeren.

Dermed må vi fortsatt vente på sesongens første trepoenger. På den andre siden har vi heller ikke tapt ennå. Men kampen fungerte som en påminnelse om at både presisjon, intensitet og innsats må opp noen hakk dersom vi skal være med og kjempe i toppen. En tørr bane gjorde at ballen gikk seint, noe som slett ikke passer vår spillestil. Men i altfor stor grad tok vi feil valg offensivt. Det mangler samhandling, og en del av avslutningene våre var rett og slett løskrutt. Defensivt var det også mye som ikke fungerte. Vi taper for mange dueller i egen boks, og kan prise oss lykkelig over at Ørn flere ganger avsluttet hårfint utenfor, samt at vi har en meget kompetent sisteskanse i Anders Klemensson.

Trener Ojan Bijan påpeker også at det er mye som mangler for at vi skal være der vi bør være: – Det blir en kamp hvor vi slipper motstander inn i kampen på grunn av brudd i siste tredjedel. Vi tar mange feil valg i angrepsfasen, noe som koster mye krefter og til slutt fører til mål imot. Vi blir dessverre vår egen fiende, og blir mye løpende mellom sekstenmeterne i overgangsfasene, både offensivt og defensivt.

Vi må også trene på å bli flinkere til å fullføre angrepene våre med klokskap, for å kunne bygge momentum og trøkk offensivt. Men også fordi det er beste middelet mot kontringer imot. Vi må rett og slett bli mye bedre til å være i balanse og organisere oss slik at vi kan kontrollere kampene.

Det positive er at vi viser evne til å score og ta ledelsen. Nå må vi bare sørge for at det å miste ledelse ikke blir et mønster som definerer oss. Det er til syvende og sist min jobb som trener, avslutter han.

Neste seriekamp er neste lørdag borte mot Staal Jørpeland.

KAMPFAKTA:


ØRN HORTEN – EIK 1-1 (0-1)
Lystlunden, 329 tilskuere

Målene: 0-1 Mattias Liljestrand (19), 1-1 Adrian Rogulj (59)
Dommer: Herman Leiulfsrud Aass (Fossum IF Skien)

Gule kort EIK: Åsen Larsen, Sleveland, Mæland, Michalsen.

EIKs lag:
Klemensson – Midtskogen, Hallstensen, Liljestrand, Stålesen – Sleveland, Lindmark – Dunsby, Hammershaug, Michalsen – Åsen Larsen
Benyttede innbyttere: Bergersen, Mæland, Strangstad, Peterson, Sørlie Henriksen

Share