Uavgjort i jevn kamp mot Arendal

Her sender Ådne Midtskogen oss opp i 2-1 ledelsen. Foto Kjell Åvendal

I går ettermiddag kom Arendal på besøk til Idrettsparken for årets første hjemmekamp. Selv om EIK-guttene tok ledelsen to ganger så klarte Arendal å utligne begge gangene, slik det ble ett poeng til hvert av lagene. 

De første 25 minuttene var det EIK-spillerne som styre det meste utpå banen i en solid medvind. Både Stian Michalsen og Jakob Dunsby kom til to greie sjanser hver. Men den største sjansen skulle Mathias Johansen få da han fra fem meter fikk stå i fred, men han bommet på headingen og sløste vekk en solid sjanse. Etter ett par farlige cornere fra bortelaget hadde EIK-spillerne god kontroll i banespillet, og spilte en god omgang.

Litt etter halvtimen var passert så protesterte både spillere, trenere og publikum på den handssituasjon der Arendal-forsvareren slår ballen vekk med handen. Dommer Aleksander Skjold Vemundsen tok først fløyta i munnen, men etter litt betenkningstid så valgte han å la være til stor protest fra de fleste. Ikke lenge etter denne situasjonen trillet pallen fint ut til Stefan Andreas Lindmark som fra ca 18 meter kunne sende EIK i ledelsen. Det skulle derimot ikke gå mange minuttene før Sander Lille-Løvø på elegant vis kunne skru ballen via stangen og inn i mål bak Anders Klemensson. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1

Stefan Lindmark 1-0, Arendal 2022
Stefan Lindmark setter inn 1-0

Etter pause så fortsatte kampen i det samme sporet som før pause de første fem minuttene. Det skulle resulterte i ett hjørnespark for oss der Ådne Midtskogen tilslutt kunne krige ballen i mål, hans første scoring i EIK-drakten. Roger Risholt`s menn skulle ikke gi opp av den grunn. Da Arendal kom under igjen så var det de som tok over initiativet med ball. Det resulterte i flere store sjanser, og den ene av dem hadde de tre avslutninger inne i 16-meteren i løpet av 10 sekunder. Godt keeperspill fra Anders Klemensson i tillegg til oppofrende forsvarsspill i egen boks så lenge ut til å skulle sørge for at alle poengene ble igjen på Husabø. Men da det var ca ti minutter igjen kunne ikke EIK-forsvaret stå i mot mer, og etter en trippelsjanse kunne Sverre Martin Torp sette inn utligningen. De siste 10-15 minuttene inneholdt ikke de helt store sjansene selv om vi fikk en solid sjanse på corner. 2-2 er fasit etter første hjemmekamp.

Ådne Midtskogen og Mattias Jesper Liljestrand feirer 2-1 målet sammen

 

Kampfakta: 

EIK-Arendal 2-2 (1-1). Målscorere: 1-0 Stefan Andreas Lindmark (38), 1-1 Sander Lille-Løvø (41), 2-1 Ådne Midtskogen (50), 2-2 Sverre Martin Torp (78).

Idrettsparken: 542 tilskuere

Dommer: Aleksander Skjold Vemundsen

Gule kort: Ådne Midtskogen (EIK), Ole Marius Håbestad (Arendal)

EIK startet med følgende lag: Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Thomas Hallstensen, Mattias Jesper Liljestrand, Jo Stornes Stålesen-Chris Thodal Sleveland, Stefan Andreas Lindmark-Jakob Maslø Dunsby, Simen Hjerkinn Hammershaug, Stian Michalsen, Preben Christensen Fauskanger.

Benyttede innbyttere: Sivert Strangstad, Jens Stigedahl, Heine Åsen Larsen, Sebastian Sørlie Henriksen.

Ørn Horten neste: 

På lørdag så venter Ørn Horten borte klokken 13:00. Dette er første gang i historien med vårt seniorlag at vi møter bruntrøyene. Kampen spilles på Lystlunden Stadion.

 

 

Det er beklagelig at kampreferatet ikke kom et par timer etterpå kampen, men morgenen etter. Men slik ble det med medieredaskjonen sitt program i går!

Share