Uavgjort i spennende kamp


Det ble uavgjort 2-2 i en jevn og spennende kamp mellom EIK og Moss på Husabø i ettermiddag. Det betyr at vi ikke vil klare å ta igjen de to tetlagene på tabellen uansett hvordan resultatene blir i de to siste serierundene, men «okka gutta» skal ha full honnør for å virkelig gjøre et helhjertet forsøk på å slå serielederen.

Men det var gjestene som kom best i gang på den søkkvåte gressmatta i Idrettsparken. Etter mindre enn åtte minutters spill rotet Anders Klemensson og spilte ballen rett i beina på Moss høyrekant Alexander Lien Håpnes. Han la ballen videre til tidligere EIK-spiller Anas Farah Ali, som plasserte ballen i mål til høyre for Klemensson med et velplassert skudd fra snaue 20 meters hold (bildet under).

Moss fortsatte å være det førende laget etter ledermålet. «Kællane» var mer aggressive i duellspillet, og vi var på gyngende grunn ved et par anledninger. Etter 18 minutters spill fikk spissen Claudio Brava stå helt alene, men vi slapp med skrekken da han styrte ballen i stolpen med hodet. Noen minutter senere traff portugiseren igjen aluminiumen etter et nytt innlegg fra Håpnes.

Vår beste sjanse i kampens første fjerdedel kom da Jo Stornes Stålesen etter fine kombinasjoner nesten klarte å komme seg fri på høyresiden, men han ble tacklet i siste øyeblikk før han skulle avslutte.

Da drøye halvtimen var spilt, hadde EIK kommet bedre med i kampen, og vi utlignet da Simen Hjerkinn Hammershaug kom flyvende igjennom feltet og møtte Jens Stigedahls presise innlegg med pannebrasken.

Utligningen tente «tigrene» og bare to minutter senere fikk Heine Åsen Larsen en god mulighet da han dro seg gjennom gjestenes forsvar. Men avslutningen gikk en meter til side for mål.

Fram mot pause svingte kampen bra, men det var EIK som kom til to kvalifiserte muligheter de siste minuttene. Jo Stornes Stålesen avsluttet en fin kontring med et hardt skudd rett på keeper Mathias Ranmark, mens et langskudd fra Adrian Bergersen snøyet toppen av tverrliggeren.


Pause: 1-1


Vi kom best i gang etter hvilen, og tok ledelsen 2-1 på en situasjon som lignet veldig mye på utligningsmålet. Denne gang var det Stefan Lindmark som sendte inn et presist innlegg som Hammershaug styrte ned i keepers venstre hjørne med hodet.

Første halvdel av andre omgang dikterte vi kampen, men vi ble etter hvert kanskje litt vel opptatt av å bare holde ballen i laget. I hvert fall ble vi for passive i presspillet da Noah Alexandersson utlignet da halve omgangen var spilt. Svensken bredsidet et innlegg inn via stolperota, i en situasjon der vi hadde mange mann rundt ballen.

Moss kunne ha tatt ledelsen da Claudio Braga igjen fikk stå alene foran mål etter 79 minutters spill, men denne gang gikk headingen over. Siste ti minuttene bølget spillet fram og tilbake, og det virket som om begge lagene ønsket å gå for et vinnermål. Vi kom nærmest da Preben Fauskanger fikk dratt seg forbi en utrusende keeper, men han fikk aldri helt kontroll over ballen, og da det så ut som at Andreas Peterson skulle sette returen i mål, ble han avblåst for offside (bildet under).

De rundt 400 tilskuerne fikk dermed litt drama mot slutten av en kamp som bød på mye tøffe dueller mellom to lag som begge ønsket å vinne. Med de to lags supportere plassert side om side under tak ble det også godt lydnivå og trøkk fra tribunen gjennom hele kampen, og kort og godt var det en trivelig opplevelse å overvære kampen.

Selv om vi er ute av opprykkskampen, har vi en rolle å spille neste helg, når turen går til Arendal. Når to serierunder gjenstår, står både Moss og Arendal med 49 poeng, men Moss har fem flere plussmål


KAMPFAKTA FINNER DERE HER

Share