Våre tigerbrødre trenger hjelp!

Her er en statusoppdatering for vår støtteaksjon til den engelske non-league-klubben Worksop Town.

BREAKING NEWS!
Vi har i kveld (fredag 28. februar) fått den gledelige beskjeden fra Worksop Town FC at de har klart å samle inn de 30.000 pundene de trengte for å betale gjelda si, og for at Peter Whitehead skulle ta på seg ansvaret å lede klubben videre.

Vi takker alle som har vært med på kampanjen for støtten, og skal holde dere oppdatert om når skjerfene blir klare. Kjell Åvendal vil også sørge for å oppdatere fra turen han skal på i månedskiftet mars/april.

Under ser dere bilde av «prøveskjerfet» som fabrikken i Leeds har laget. De går i gang med produksjonen av våre skjerf på mandag.


(oppdatert 28. februar 2020 kl. 23:15)

Worksop Town er verdens fjerde eldste fotballklubb, stiftet allerede i 1861.

Klubben, som kommer fra en gammel gruveby i Nottinghamshire med samme navn, spiller i Northern Premier League division one, som er nivå åtte i den engelske fotballpyramiden. I likhet med EIK spiller de i gule og svarte stripete drakter, og har en tiger som klubbemblem.

Link til klubbens hjemmeside.

Klubbens lange historie har inneholdt langt flere opp- og nedturer enn det jeg kan ramse opp her. Største høydepunkt var da de i 1923 holdt Tottenham til uavgjort i en FA cupkamp på selveste White Hart Lane. Tre år senere slo de ut Coventry i samme turnering.

Verste øyeblikk har utvilsomt vært å bli kastet ut fra sin egen hjemmebane av en egosentrisk eier for snart femten år siden. I det hele tatt er det mye rot hos klubbens eiere som i første rekke gjør at Worksop Town nå er i en så prekær situasjon at de trenger rundt 30.000 pund for å overleve som klubb. Det må til for å betale klubbens gjeld, og sikre at Pete Whitehead (som er en supporter) kan overta som eier av klubben.

Les mer i Worksops lokalavis her.

Selv har jeg (Kjell Åvendal) blitt godt kjent med flere av de som er med som frivillige i Worksop Town FC. Blant annet klubbens historiker John Stocks, fotograf Mike Holmes og Lance Hardy, som er en profilert skikkelse i engelsk fotballmedia. Felles for de tre, og de rundt 500 andre som får sin fotballunderholdning på hjemmebanen Sandy Lane annen hver lørdag, er at de er fortvilet over at klubbens dager kan være talte dersom den ikke tilføres de nødvendige midlene.

Engelsk toppfotball flommer over av penger, men på Worksop Towns nivå er mulighetene for sponsing svært begrenset. Mye av klubbdriften står derfor og faller på supporternes frivillige innsats.

I og med den prekære situasjonen har Worksop Towns supportere satt i gang en kampanje for å redde klubben. Supportere fra flere andre klubber har trådt støttende til med sine bidrag, sammen med fotballpersonligheter som Peter Crouch og Chris Waddle. Det var derfor min kamerat John sendte en forespørsel om også vi i EIK kunne tenke oss å være med på å redde hans kjære klubb.

Etter tillatelse fra EIKs daglige leder setter jeg derfor i gang denne kampanjen, som jeg har kalt for «BROTHERS IN ARMS». Jeg håper at flest mulig av våre supportere kjenner solidaritet med våre engelske tigerbrødre, og kan være med på å betale 150 kroner hver som sin del for å redde Worksop Town FC.

Vi vil lage et spesielt fotballskjerf med logoene til EIK og Worksop Town som alle som bidrar vil få. Endelig design er ikke ferdig, men den ene siden vil sannsynligvis ligne bildet øverst på siden her. Vi har mulighet til å lage et tosidig skjerf, der sidene er forskjellige.

Skjerfene vil vi få laget i England, og få levert når jeg besøker klubben uka før påske. De som bidrar i kampanjen vil få sine skjerf utdelt før EIKs første seriekamp mot Bryne den 13. april.

John skriver til meg at alle klubbene som bidrar med mer enn 100 pund vil få navnet på en plakett på Worksop Towns klubbhus, og han garanterer en fantastisk velkomst til alle EIK-supportere som i framtiden måtte besøke Sandy Lane under fotballtur i England.

Selv tenker jeg at dette kanskje kan være starten på et vennskapsforhold mellom våre to klubber som kan lede til både det ene og det andre.


BETALING

NB! VI HAR AVSLUTTET KAMPANJEN VÅR I OG MED AT WORKSOP TOWN HAR ANNONSERT AT DE HAR FÅTT INN DE 30.000 PUNDENE DE TRENGTE FOR Å DRIVE KLUBBEN VIDERE. TAKK TIL ALLE SOM HAR BIDRATT!

(oppdatert 28. februar 2020 kl 23:15)


Dette er som nevnt overfor et privat initiativ med EIKs velsignelse. Derfor skjer betaling på VIPPS til Kjell Åvendal på telefon 950 12 861. Pris pr andel/skjerf er kr 150,-. Dersom dere bor slik til at skjerfet må sendes i Posten hadde det vært fint om dere betalte inn kr 200,- for å dekke portokostnadene.

Kjell vil administrere kampanjen, og sørge for at overskuddet når Worksop Towns supportere.

For at vi skal rekke å få skjerfene klare for levering når Kjell er i England før påske, så er fristen for å betale inn sitt beløp mandag 25. februar.

Håper at flest mulig ønsker å være med på dette!

NB! Skulle supportere fra andre klubber også ønske å delta, så står dere selvsagt fritt til det. Og ønsker dere i stedet for et skjerf med bare Worksop Town på (og ikke EIK) så spesifiser det i innbetalingen, så ordner jeg det!

Skulle mot formodning noe skjære seg i kampanjeperioden vil alle selvsagt få refundert det de har betalt inn!

Share