– Vi kan skape en fantastisk ramme

Søndag blir en spesiell dag for EIK Fotball når de ønsker velkommen til hjemmekamp på Øster Hus Arena i Sandnes.

EIK – ASKER SØNDAG KL. 16.00

Forrige helg ble det klart at det ikke lar seg gjøre å spille fotball i Idrettsparken lenger grunnet baneforholdene. EIK-trener Ojan Bijan kan rapportere om en sulten tropp som gleder seg til å vise seg frem foran sitt hjemmepublikum på Norges nyeste fotballstadion.

– Responsen har vært veldig positiv fra spillergruppa. Alle så begrensingene gressmatten på Husabø har. Selvsagt ville vi aller helst spilt i Egersund, men når det ikke lot seg gjøre, føler vi oss heldige som får spille på et så moderne anlegg med fantastiske fasiliteter, sier EIK-treneren.

Onsdag var Bijan og assistenttrener Aleksander Midtsian på plass på Øster Hus Arena for å se Sandnes Ulf – Strømmen.

– Vi ble veldig imponert over anlegget. Det er bare å glede seg for tilskuerne også, følger treneren opp.

– Det skal i hvert fall ikke stå på rammene og omstendighetene i de to siste hjemmekampene våre, sier han.

«Vi ble veldig imponert over anlegget. Det er bare å glede seg for tilskuerne også». Ojan Bijan

Ti kamper siden forrige tap

Tigrene har ikke tapt på ti kamper i ligaen, og har levert gode prestasjoner på rekke og rad i høst. Søndag håper Bijan at trenden fortsetter.

– Vi må ha samme fokus og inngang til hver kamp vi spiller. Det viktig at vi er mentalt riktig innstilt; vi må verken «hause» det opp, eller være for nedpå foran kampene.

– Vi har kommet i en fase hvor spillerne forstår veldig godt hva de skal gjøre både med og uten ball. Nå har vi hatt samme struktur og metode på treningene over lang tid, og det har gitt resultater for oss, utdyper EIK-treneren.

– Til syvende og sist er det spillerne som må levere utpå banen når det gjelder, og det tror jeg de er veldig ivrige og bevise også.

4-0-seier sist

Sist EIK møtte Asker, var hjemme på Husabø i starten av september. Da vant EIK komfortabelt 4-0. Siden da har Asker sitt meget sterke ut, og i likhet med EIK har de levert en sterk høstsesong.

– Asker er et bra fotballag og vi vet hver styrkene deres er. Derfor blir det viktig at vi lykkes med å nøytralisere Asker sine styrker. Vår ambisjon er som vanlig at vi skal spille vårt spill der vi ønsker å ha ball, sier Bijan.

EIK-treneren gleder seg til å se mye gult og svart på tribunen.

– Jeg tror det kan bli en fantastisk ramme rundt kampen på søndag. Vi gleder oss!

Share