Vi møter Ørn Horten lørdagVårt A-lag reiste i ettermiddag til Horten, der vi skal møte Ørn tidlig på ettermiddagen i morgen lørdag.

Våre to første seriekamper mot Fløy og Arendal har begge endt uavgjort. Felles for begge kampene er at vi har ledet, men gitt fra oss initiativet litt uti andre omgang. Det er noe som må tas tak i i Lystlunden i morgen dersom vi skal returnere til Rogaland med tre poeng.

Trenerteamet rapporterer at vi reiser til Horten med bortimot full tropp etter ukas treninger på kunstgresset på Husabø.

Uavgjort og tap for Ørn
Ørn Horten har åpnet sesongen med å spille mot de to andre nyopprykkede lagene. Hjemme mot Staal Jørpeland burde det blitt tre poeng, men Staals keeper Rafal Dobrolinski hadde flere «umulige» redninger. I bortemøtet mot Ullern for en uke siden ble det knepent tap 2-1.

Aldri møtt Ørn før
Det blir første gang EIKs A-lag møter den gamle storheten fra marinebyen, men for fire sesonger siden spilte vårt B-lag i samme tredjedivisjonsavdeling som Ørn. På B&G-banen ble det et knepent tap 1-2 (bildet under), mens våre unge rekrutter måtte returnere fra Horten med stygge 0-10 i bagasjen senere i sesongen.

Rykket opp i tolvte time
Ørn rykket opp fra tredje divisjon i fjor høst, da de endte to poeng foran Eik Tønsberg i sin avdeling. Opprykket ble ikke sikret før i siste serierunde, da Ørn slo Follo med 1-0 hjemme, mens Eik Tønsberg røk hele 4-0 i Hønefoss.

Gjennom vinteren har ikke bruntrøyene gjort de store krumspringene på overgangsmarkedet. Angriperen Adrian Rogulj, med bakgrunn fra Strømsgodsets akademi, er hentet fra Levanger, mens Mustapha Fofana kommer direkte fra Strømsgodset. Stopperen Henrik Falchener har aldersbestemte landskamper for Norge, og har kommet fra Sandefjord for å få A-lagserfaring. Backen Jørgen Sjøl har kommet fra Bærum.

Ørn har også flere rutinerte spillere i troppen. Fire av spillerne som startet mot vårt andrelag her for fire år siden startet også kampen mot Ullern forrige helg. De fire er Thomas Søderstrøm Knutsen, Fredrik Døhlen Tørnby, Nuno Jorge Sousa Soares og Thomas Utter Jensen.

Spilt for begge klubbene
En annen som startet for Ørn mot vårt andrelag var keeper Miguel Vieira (bildet under), som var vår førstekeeper i fjorårets sesong. Portugiseren spiller nå i Fram Larvik. Langt tilbake i tid var Leif Stokkeland innmeldt i Ørn en kort periode da han arbeidet i Horten rundt 1961. Jakob Dunsby har også en kort karriere i Ørn som prøvespiller, og scoret blant annet hattrick i en treningskamp mot Moss våren 2019.

Foto:Kjell Heggelund

Kampen streames på Direktesport
Vi vet at noen få EIK-supportere tar Sørlandet fatt i morgentimene i morgen. For de som blir hjemme, streames kampen som vanlig på direktesport.no. Kampstart er klokka 13:00

Share