Vi møter Staal Jørpeland til treningskamp i kveld

I fjor møtte vi Staal Jørpeland i serien. Laget fra Ryfylke fikk en tung sesong, og rykket ned i sin første sesong.

Kun tre dager etter det innholdsrike 4-4-oppgjøret i Stavanger mot Viking, er det duket for ny treningskamp. Neste motstander er Staal på Jørpeland. Kampen har avspark klokka 19:00 på Jørpeland 

Vi møtte Staal to ganger i seriespill i fjor. Det var første gang siden 2009 at lagene var i samme avdeling. Det endte med 4-1-seier til EIK på Jørpeland i 4. serierunde. Det andre oppgjøret ble spilt 10. september i Idrettsparken og endte 4-0 til tigrene. Staal Jørpeland kjempet for å holde plassen i 2. divisjon, men med bare én seier på de siste 14 kampene endte de nest sist i vår avdeling med 16 poeng. Det betyr at at Staal skal spille i 3. divisjon avdeling 3 denne sesongen, som er samme avdeling som Eiger.

Ny trener

Vegard Oftedal ga seg som hovedtrener etter nedrykket. Ny hovedtrener er Bjørnar Holmvik fra Vidar. Den tidligere venstrebacken spilte selv for klubber som Stabæk, Brann, Fredrikstad, Bryne og Sandnes Ulf. Han avsluttet deretter karrieren i Vidar hvor han altså ble hovedtrener. Han får med seg Finn Badou Jor, også fra Vidar, som spillende assistenttrener.

Mange ut

Jonathan Halsne (Midtbygens IL) er eneste nye spilleren utenom Finn Badou Jor. De har derimot mange spillere som har gitt seg. Veteranene Sigve Kleppa Christensen, Vidar Harestad og Jasmin Bogdanovic har alle lagt opp eller trappet ned. Daniel Pollen har dratt til Levanger, mens tidligere EIK-spiller Cairo Lima har gått tilbake til Hinna. Det betyr at Lewis Leonidas er den eneste av dagens Staal-spillere med fortid i EIK. Ali Memed (Madla) og Magnus Bjørheim Mæland (MIL) er andre som har byttet ut den grønnsvarte drakta.

Vunnet to i vinter

Dette blir Staals fjerde kamp i sesongoppkjøringen. Den første endte med 3-1-seier over Midtbygden, som er nyopprykket til 4. divisjon og møter EIK 2 senere i sesongen. Deretter ble det 2-1 mot Hinna og 1-2-tap mot Sandnes Ulf 2 i deres foreløpig siste treningskamp.

EIK har møtt Staal Jørpeland 38 ganger i seriesammenheng. Av disse har vi vunnet 21 ganger, mens Staal står bokført med ti seire mot EIK. Sju kamper har endt uavgjort og total målforskjell er 64-43 i EIKs favør.

Statusoppdatering fra EIK-leiren

Trener Kjell Andre Thu har følgende å si om status fra EIK leieren:

-Jeg var fornøyd med mye mot Viking. Det høye presset begynner å se bedre ut, det samme i det lave presser når vi ligger i 451. Så syntes jeg vi har noen veldig gode angrep og det går ekstremt hurtig fremover når vi først velger å kjøre en overgang. Og det skal vi fortsette med, samtidig som vi skal utvikle spill mot etablert så vi kan bli litt vassere i den fasen også. Vi føler at vi begynner å se konturene av et godt fotballag men at vi fortsatt har mye som må jobbes med.

Er alle fit til Jørpeland i dag?

På skadefronten så er Magnus l Dahlby fortsatt ute, han håper vi å se på feltet iløpet av neste uke. Bjørn Mæland fikk en liten strekke i et leddbånd i kneet men det er ikke noe alvorlig så han tar det rolig ett par uker. Stian Michalsen fikk en strekk i magen eller noe lignende mot Viking, der er ting fortsatt litt uavklart men forhåpentligvis er det ikke noe langvarig. Adrian Bergersen er fortsatt ute noen uker til med sin betennelse. Resten av gruppa skal være fit for fight.

Share