Før kampen: Vidar

Onsdag reiser A-laget til Lassa for å møte Vidar i cupens 1. runde.

Annonse:

Kampen spilles på Lassa gress, Alustar Arena. Avspark er klokka 18.

A-laget spilte ikke kamp i helga på grunn av omlegging til kunstgress i Idrettsparken. Dermed er det gått over en uke siden seieren mot Sandnes Ulf i første serierunde. Vidar sesongåpnet lørdag borte mot Pors, som er en av opprykksfavorittene fra 3. divisjon. Denne kampen endte 2-1 til Pors. 

Tidligere EIK-spillere

Laget fra Lassa trenes av Gaute Johannesen. Han gjorde comeback som hovedtrener i 2022, etter noen år som daglig leder. Han har trent A-laget i flere år før dette. I Vidars stall er en rekke EIK-kjenninger. Sander Remme er fast inventar på midtbanen, og har spilt for klubben siden 2021. Kujtim Ismaili scoret lagets mål mot Pors, mens Simen Haughom gikk fra Eiger til Vidar i fjor sommer. Han rakk å score 14 ganger på 11 kamper i høstsesongen. Tidligere EIK-spiller Mats Gramstad ble toppscorer for laget i fjor, med 25 mål. I tillegg er Vegard Eltervåg assistenttrener, også han har fortid i EIK. På EIKs lag blir det et gjensyn med Lassa for Ingvald Halgunset, som spilte for klubben fra 2015 til 2018.

2024 vidar heine åsen larsen.jpg
Heine Åsen Larsen scoret ett av målene da vi slo Vidar i vinter.

En kjent motstander

Vi møtte Vidar til treningskamp i Egersund i vinter. Da vant EIK 3-1 etter scoringer fra Adrian Bergersen, Heine Åsen Larsen og prøvespiller Filston Mawana. Tidligere EIK-spiller Mats Gramstad scoret for Vidar. 

Forrige møte mellom lagene som ikke var treningskamp, var faktisk også i cupens 1. runde, i 2021. Da vant Vidar 2-1. I seriespill har vi møttes en rekke ganger, ettersom Vidar spilte i 2. divisjon mellom 2010 og 2019. Siden dette har rødtrøyene spilt i 3. divisjon. 

Billettpris: 100 kroner for alle over 18 år.

TV: Om du ikke har mulighet til å se kampen på Lassa, vises den på Dalane Tidende sine nettsider, Direktesport og TV2 Play.

Annonse fra Obos-ligaen: